Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Kahvibouchée-leivos

KOKO_SUOMI_LEIPOO_5_JAKSO_2_BEAUTYSHOT_MOKKALEIVOS_KUVA_ANNA_GREUS-2
Julkaistu 18.11.2019 20:15

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisessa jaksossa teknisenä tehtävänä valmistettiin Kahvibouchée-leivos.

Bouchéepohja

  • 70 g keltuainen
  • 30 g vesi
  • 70 g vehnäjauho
  • 120 g valkuainen
  • 70 g sokeri
  • 70 g maissitärkkelys

Kostutus

  • n. ½ dl espressokahvi

Täyte 1

  • Aprikoosimarmeladi

Täyte 2

  • Kahvikreemi
  • 200 g voi
  • 80 g vahvaa kahvia
  • n. 10 g Viski
  • 40 g fariinisokeri
  • 40 g sokeri

Cappuccinokuorrute

  • n. 30 g kerma
  • Cappuccinojauhe
  • n. 150 g valkosuklaa
  • voi pieni nokare

Koristelu

  • Cappuccinokuorrute
  • Kahvipapu

Valmistusohje

BOUCHÉEPOHJA: Sekoita keltuaiset, vesi ja vehnäjauhot yhteen. 
Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi
Yhdistä keltuais- ja valkuaismassat yhteen varovasti sekoittamalla.
Lisää lopuksi maissitärkkelys.
Pursota leivinpaperille halkaisijaltaan noin. 5 cm kokoisia pohjia (vähintään 20 kpl).
Pursottaessa pidä pursotinpussi paikallaan, näin saat pohjista puolipallon muotoisia.
Paista pohjia 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia

KOSTUTUS: Keitä kahvi espressokeittimellä

TÄYTE: Keitä kahvi kahvinkeittimessä. 
Kiehauta kahvi ja viski kattilassa, lisää joukkoon sokeri.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi
Vaahdota voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kädenlämpöinen kahviviski ohuena nauhana vaahdon joukkoon.

KUORRUTE: Lämmitä kerma. Lisää cappuccinojauhe.
Kaada paloitellun suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. 
Lisää voi ja sekoita. Jäähdytä seos.

LEIVOSTEN VALMISTUS: Käännä 10 pohjaa paistopuoli alaspäin. Kostuta kevyesti pohjat espressokahvilla. Levitä pohjille aprikoosimarmeladia. Pursota kahvikreemiä leivospohjalle.
Kostuta toista leivospohjaa kevyesti ja dippaa cappuccinokuorrutteessa. Paina kansi kahvikreemin päälle. Tee leivinpaperista spritsauspussi. 
​​​​​​​Lämmitä hieman kuorruttamisesta ylijäänyt cappuccinokuorrute ja laita se leivinpaperista tehtyyn spritsauspussiin. Viimeistele leivokset cappuccinokuorruteraidoille ja kahvipavuilla.
Aseta leivokset leivoskapseleihin ja laita tarjoiluastiaan       

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo