Koko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivokset
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.
Leivospohjat
- 250 g vehnäjauho
- 250 g sokeria
- 100 g leivontakaakaota (van houten tvs)
- 1tl soodaa
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl suolaa
- 200 g kevytmaitoa
- 3 kananmunaa
- 2 tl vaniljauutetta
- 150 g vahvaa, tuoretta keitettyä kahvia
Mokkatäyte
- 2,5 dl vispikermaa
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 180 g valkosuklaata
- 250 g mascarponejuustoa
- 3 liivatelehteä
Kahvikastike
- 1 dl fariinisokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljaa
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 2 dl kuohukermaa
Cannolit
- 75 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
Lisäksi
- 3 dl kuohukermaa koristeluun
- 1 dl suklaapäällysteisiä kahvipapuja
Valmistusohje
LEIVOSPOHJAT: Sekoita keskenään kuivat ja kosteat aineet ja yhdistä. Lisää viimeisenä tuore kahvi. Älä vatkaa taikinaa liikaa, sekoita vain tarvittava. Levitä uunipellille ja paista 175 asteessa n. 15-20 min. Anna jäähtyä ennen leivosmuoteilla leikkaamista, jotta pinnasta tulee kauniin tasainen. Taikinasta tulee 20 kpl leivospohjia.
MOKKATÄYTE: Lämmitä kattilassa miedolla lämmöllä kerma ja nosta liedeltä. Lisää valkosuklaa koko ajan vispaten, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Jäähdytä täysin ennen vaahdoksi vispaamista, ja lisää mascarponejuusto. Siirrä pursotinpussiin ja laita kylmään.
KAHVIKASTIKE: Yhdistä ainekset kattilassa ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes suklaakastiketippa pysyy vesilasissa ehjänä.
CANNOLIT: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää varovasti kaakaojauhe ja jauhot. sivele ruokalusikallinen massaa leivinpaperille ohueksi, pyöreäksi, halkaisijaltaan 12 cm:n levyksi. Tee neljä levyä kerrallaan. Paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa 4-5 minuuttia. Ota levyt yksitellen uunista ja muotoile heti cannolin muotoon. Laita rulla snapsilasiin tai pullon kaulaan jäähtymään, että muoto säilyy. Jatka paistamista neljä levyä kerrallaan, kunnes koko taikina on paistettu.
LEIVOSTEN KOKOAMINEN: Leikkaa kakkupohjasta yhteensä 20kpl pyöreitä leivospohjia - kuhunkin leivokseen tulee 2 kpl. Pursota ensimmäiseen kerrokseen mokkamoussea ja kreemin keskelle tilkka kahvikastiketta. Viimeisen leivospohjan päälle valuta kahvikastiketta reunoista niin, että kastike valuu kauniisti leivoksia pitkin. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja siirrä pursotuspussiin jossa on 8mm tähtitylla. Pursota kermavaahto leivosten päälle. Täytä cannolit kermavaahdolla ja asettele ne kauniisti leivosten päälle, koristele suklaakastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"