Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Joe Sheridan-kahvileivos

koko suomi leipoo jakso 2 leivoskuvat (10)
Julkaistu 18.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.

Pohja

  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl pikakahvijauhetta

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl maitorahkaa
  • 30 g Nescafen 2in1 coffee+creamer valmisjauhetta
  • 20 ml viskiä
  • 20 ml pikakahvijauhetta
  • 3 liivatelehteä
  • 1 dl sokeria

Kostutus

  • 30 ml vesi
  • 15 ml pikakahvijauhetta
  • 15 ml kuohukermaa
  • 15 ml viskiä
  • 15 ml fariinisokeria

Kuorrutus

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1 rkl taloussokeria
  • 1 dl taloussokeria
  • 35 ml vettä

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseos, voisula ja maitokahvi ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Jaa taikina kahdelle uunipellille ja paista kypsäksi n. 6-8min.

Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperin päälle ja ota 7cm muotilla 20 kpl leivospohjia.

TÄYTTEEN VALMISTUS:

Laita liivatelehdet likoamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita rahkan joukkoon Nescafe ja viski.

Lämmitä 2 rkl vettä ja pikakahvijauhetta ja sulata liivatteet joukkoon.

Sekoita hyvin liivateneste rahkaseokseen.

Yhdistä lopuksi kaikki täytteen aineet keskenään.

Laita massa pursotuspussiin.

Sekoita kaikki kostutusaineet keskenään.

MARENKI:

Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria vaahdoksi sähkövatkaimella.

Laita kattilaan sokeri sekä vesi ja anna veden imeytyä sokeriin.

Kuumenna sokeria hämmentämättä, kunnes sokeri on sulanut kokonaan.

Keitä sokeria, kunnes lämpötila on 124 astetta ja ota kattila pois lämmöltä.

Kaada sokeri kapeana nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.

Jatka vatkaamista 10-15 minuuttia kunnes italialainen marenki on kokonaan jäähtynyt, kovaa ja kiiltävää.

Pursota viimeisenä leivoksen päälle ja paahda marengin pintaa kaasupolttimolla

LOPUKSI:

Kostuta pohjat

Pursota ensimmäisen pohjan päälle, laita toinen leivospohja täytteen päälle.

Pursota marenki toisen pohjan päälle ja paahda kaasupolttimella lopuksi.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo