Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Ullan Kahvihempukka

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps5_5981
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 07.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.

Kahvi-kinuskivaahto

  • 6dl Valio kuohukermaa
  • 6dl fariinisokeria
  • 1,5 rkl Nescafé Gold pikakahvijauhetta

Vaniljajäädyke

  • 2 kananmunaa
  • 1 keltuainen
  • 1dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4dl Valio vispikermaa

Keksilevy

  • 150 g Valio voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
  • 3dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 2tl vaniljasokeria

Kahvipitsi

  • 90g rypsiöljyä
  • 75g kiehuvaa vettä
  • ¾ rkl Nestle Gold pikakahvijauhetta
  • 15 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 3 rkl tomusokeria

Kahvivaahto

  • 6rkl erikoishienoa sokeria (Siro)
  • 6rkl kiehuvaa vettä
  • 1rkl Nescafé Gold pikakahvijauhetta

Kostuke

  • 2dl vettä
  • 2tl Nescafé Gold pikakahvijauhetta

Valmistusohje

KAHVI-KINUSKIVAAHTO: Valmista ensin kahvi-kinuskivaahto. Kiehauta kuohukerma, fariinisokeri ja pikakahvijauhe kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos laakeaan astiaan ja vie pakastimeen jäähtymään. Jos leipomisessa ei ole kiire, voi tämän tehdä jo edellisenä päivänä. Kun seos on kokonaan kylmä, vaahdota seos kuohkeaksi vaahdoksi.

VANILIJAJÄÄDYKE: Vaahdota jäädykkeen munat, keltuainen ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa vispikerma toisessa astiassa ja lisää se munavaahdon joukkoon. Levitä seos leivinpaperoituun vuokaan n. 22cm x30cm. Jätä jäädyke n.2cm paksuiseksi kerrokseksi. Vie pakastimeen.

KEKSILEVY: Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 175 asteessa n. 10min.

KAHVIPITSI: Tee kahvipitsit sillä aikaa, kun mantelikeksi on uunissa. Sekoita pikakahvijauhe kiehuvaan veteen. Lisää sen joukkoon öljy sekä vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi. Laita paistinpannu kuumenemaan. Kaada kuumalle pannulle läikkä taikinaa ja anna veden haihtua pois. Nosta pitsi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Ripottele päälle tomusokeria siivilän avulla. Katso, ettei paistinpannu pääse kuumenemaan liikaa ja pitsi palamaan.

KAHVIVAAHTO: Laita ainekset korkeaan astiaan (esim. 1l pakasterasia), johon sähkövatkaimen koukut juuri mahtuvat. Vaahdota seosta, kunnes se on marenkimaisen kuohkeaa.

KOSTUKE: Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon pikakahvijauhe. Kun kaikki komponentit ovat valmiita, aloita kahvi-kinuski-hempukoiden kasaaminen laseihin. Laita kahvi-kinuskivaahto pyöreällä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota lasin pohjalle kahvi-kinuskivaahtoa. Aseta vaahdon päälle pyöreällä muotilla leikattu keksi, joka on kostutettu kahvilla. Leikkaa samalla muotilla jäädykkeestä kiekko ja laita se keksin päälle. Toista vielä kahteen kertaan vaahto, keksi ja jäädyke. Laita päällimmäiseksi kahvivaahtoa ja koristele annos kahvipitsillä.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit