Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Suklainen cappuccinosuukko

koko suomi leipoo jakso 2 leivoskuvat (7)
Julkaistu 14.11.2019 14:43

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.

Keksi

  • 125 g voita
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,75 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 1 tl espressojauhetta
  • 3,5 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl cappuccinojauhetta
  • 4 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja kaulintaan

Täyte (sveitsiläinen marenki)

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 rkl cappuccinojauhetta
  • 1 tl espressojauhetta
  • 1 l vettä marengin tekemiseen

Kuorrute

  • 150 g valkosuklaata
  • 150 g maitosuklaata
  • 1 tl espressojauhetta
  • 2 tl rypsiöljyä

Koristeeksi

  • 150 g tummaa suklaata
  • 10 kpl sinisiä syötäviä orvokkeja

Valmistusohje

KEKSI: Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna koko ajan vatkaten. Sekoita espressojauhe 2 ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja pakasta 20 minuuttia. Kauli taikina ohueksi levyksi ja paina leivinpaperin päällä keksit pyöreällä muotilla. Paista keksejä 200 asteessa n. 7 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.

TÄYTE (SVEITSILÄINEN MARENKI): Laita kattilaan 1 litra vettä ja kuumenna. Laita päälle iso metallinen kulho ja erottele sinne kananmunan valkuaiset. Vatkaa käsivatkaimella valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on sitkeää, kiiltävää ja kaikki sokerikiteet ovat sulaneet (n. 60 asteiseksi). Ota kulho pois kattilan päältä ja vatkaa vielä muutama minuutti, jotta marenki hieman jäähtyy. Lisää kahvijauheet jäähtyneeseen marenkiin ja pursota keksien päälle. Paista keksejä 175 asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia.

KUORRUTE: Sulata suklaa, lisää espressojauhe ja öljy. Kuorruta suukot yksitellen ja nosta jäähtymään jääkaappiin.

KORISTEEKSI: Sulata suklaa mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan. Kun suklaa on sulanut laita se pursotinpussiin, jätä kuitenkin pieni osa sulasta suklaasta sivuun myöhempää varten. Pursota suklaasta pieniä suklaakoristeita ja laita jääkaappiin kovettumaan. Kun suukot ovat kovettuneet ota pieni tippa sulaa tummasuklaata ja kiinnitä kovettunut suklaakoriste ja orvokki suukkoon koristeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo