Koko Suomi leipoo: Kesän tuulahdus, Siirin resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa iskettiin jätskimuistot pöytään.
Vohvelit
- 175 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 kpl kananmunaa
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl perunajauho
Brownie
- 115 g voita
- ¾ dl sokeria
- n. 1 dl fariinisokeria
- 2 kpl kananmunaa
- 1 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 125 g tumma suklaata
- Ripaus suolaa
Appelsiinivaahto
- 1 kpl appelsiini
- 1 dl sokeria
- 4 tl vaniljasokeria
- 200 g tuorejuustoa
- 4 dl vispikermaa
Appelsiinisiirappi
- 1 kpl appelsiini
- 1 dl sokeria
Koristeet
- 50 g tumma suklaata
- Appelsiinin kuorta
- Brownieta
Valmistusohje
BROWNIE: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Pilko suklaa muruksi. Sekoita sokerit ja kananmunat keskenään. Lisää sulanut, jäähtynyt voi. Sekoita ja siivilöi kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös rouhittu suklaa ja sekoita hyvin. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20x25) ja paista noin 20-25 minuuttia.
VOHVELIT: Vohveleita varten tee paperista ja foliosta tukevat kartiot tai käytä valmiita muotteja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Vatkaa sekaan kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa 5-10 minuuttia. Kuumenna vohvelirauta ja levitä taikinaa raudalle. Kiedo heti kuuma vohveli kartiomuotin ympärille. Vohveli jäähtyy ja säilyttää kartion muodon. Tee sama lopulle taikinalle.
APPELSIINIVAAHTO: Pese appelsiini, raasta sen kuori ja purista mehu. Vatkaa vispikerma tukevaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon pehmeä tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Lisää tuorejuusto-kermavaahdon joukkoon appelsiinin kuori, hieman mehua ja sokerit. Sekoita. Muista maistaa!
APPELSIINISIIRAPPI: Raasta appelsiinin kuori sekä purista mehu. Laita kattilaan sokeri, appelsiinimehu sekä appelsiinin kuoriraaste. Keitä seosta 15-20 minuuttia kunnes seos sakenee ja muuttuu siirappimaiseksi.
VIIMEISTELY JA KORISTELU: Temperoi tumma suklaa. Sulata ja kuumenna suklaa ensin 48-50 asteeseen jonka jälkeen jäähdyttele 27-28 asteeseen. Kuumenna vielä 31-32 asteeseen. Laita suklaa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille kiehkuroita. Laita koristeet pakkaseen kovettumaan. Leikkaa browniesta sopivan kokoisia paloja, jotka mahtuvat tötterön sisälle. Asettele tötterön pohjalle hieman brownieta ja sitten päälle appelsiinivaahtoa. Toista vielä kerran. Laita loppu appelsiinivaahto pursotinpussiin jossa on tylla ja pursota vaahtoa päälle. Koristele suklaakoristeilla, appelsiinisiirapilla sekä appelsiinin kuorilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku