Koko Suomi leipoo: Appelsiinijäätelöleivokset, Nanetten resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps5_beautyshots_taidonna25C225A8yte_nanette_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa iskettiin jätskimuistot pöytään.

Pohja

  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 kpl appelsiinia
  • Vehnäjauhoja kaulintaan

Jäätelötäyte

  • 6 dl kuohukermaa
  • 397 g (1 prk) kondensoitua maitoa
  • 2 kpl appelsiinia
  • 7 kpl liivatelehteä
  • Vettä liivatteiden liottamiseen

Appelsiinikuorrute

  • 2 kpl appelsiinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 50 g voita (suolaton)
  • ½ tl suolaa

Koristelu

    Appelsiinikreemi

    • 100 g voita
    • 2 ½ dl tomusokeria
    • 1 kpl appelsiinia

    Kandeeratut appelsiinit

    • 1 kpl appelsiini
    • ½ dl sokeria
    • ½ dl appelsiinin mehu

    Valmistusohje

    POHJA: Sulata voi kattilassa. Raasta appelsiinien kuori ja purista toisen mehu voin joukkoon. Lisää sokeri nesteisiin. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Lisää ne pohjan muiden aineiden joukkoon. Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle kahdeksi 18 x 14 cm levyksi. Nosta taikinalevyt hetkeksi jääkaappiin. Paista keksilevyjä 190 asteisessa uunissa 10-12 minuutin ajan. Juuri kun levyt ovat tulleet uunista, leikkaa ne yhteensä 20:een 7 x 7 cm 

    TÄYTE: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Raasta appelsiinien kuori ja purista toisen mehu. Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon appelsiinin kuoriraaste sekä kondensoitu maito. Kiehauta appelsiineista puristettu mehu kattilassa. Sulata pehmeät liivatteet kuumassa appelsiinimehussa. Kaada appelsiinimehu-liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana sähkövatkaimella samalla sekoittaen.

    KUORRUTE: Purista appelsiinien mehu ja raasta kuori kattilaan. Lisää kattilaan myös sokeri ja kananmuna. Kuumenna seosta, ja keittele keskilämmöllä 5-8 minuuttia, kunnes seos on vähän paksuuntunut. Lisää lopuksi pehmeä voi. 

    KORISTELU: Appelsiinikreemi: Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta appelsiinin kuori. Lisää appelsiinin kuori muun kreemin joukkoon.
    Siirrä kreemi pursotinpussiin, jonka päässä on tähtitylla. 
    Kandeeratut appelsiinit: Pilko appelsiini ohuiksi siivuiksi. Laita kattilaan sokeri ja appelsiinisiivut. Keitä noin 10 minuutin ajan. Nosta appelsiinisiivut leivinpaperin päälle ja laita 100 asteiseen uuniin noin tunniksi. Voit hyödyntää myös uunin jälkilämpöä. 

    LEIVOSTEN KOKOAMINEN: Nosta vuoan pohjalle 2 x 5 keksipohjaa. Kaada täyte vuokaan. Nosta täytteen päälle loput keksit samalla tavalla kuin ne ovat pohjalla. Siirrä leivokset jääkaappiin ainakin 30 minuutiksi. 

    LEIVOSTEN VIIMEISTELY: Viimeistele leivokset appelsiinikuorrutuksella ja appelsiininpalalla. Pursota appelsiinikreemi ruusukkeiksi leivosten päälle.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.