Koko Suomi leipoo: Lauran Carrot flan
Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttavat leivontateltassa makumuiston joltain matkaltaan.
Karamellikastike
- 1 ½ dl sokeria
- 2 rkl vettä
Flan
- 4 kpl kananmunaa
- 100 g Valio tuorejuustoa
- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 1 ½ dl Valio täysmaitoa (huoneenlämpöinen)
- 1 ½ tl vaniljasokeria
Porkkanakakku
- 2 kpl kananmunaa
- 2–3 kpl (75 g)porkkanaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 ½ tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 1/3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl muskottipähkinää
Voiteluun
- Vuokasprayta
Hasselpähkinänekut
- 15 kpl hasselpähkinöitä
- ¾ dl sokeria
- 15 cocktailtikkuja
- Tukevaa teippiä (esim. maalarinteippiä)
Juoma
- vettä
- lime
- pakastemansikkaa
- minttua
- sokeria
Valmistusohje
TEE ENSIN KARAMELLIKASTIKE: Laita vesi ja sokeri paistinpannulle ja kuumenna välillä sekoittaen, kunnes sokeri sulaa ja saa kullanruskean värin.
VALMISTA FLAN (VANUKAS): Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita sileäksi.
VALMISTA PORKKANAKAKKUTAIKINA: Kuori ja raasta porkkanat. Lisää muut aineet ja sekoita käsivispilällä. Keitä vesi ja laita keitetty vesi uunivuokaan (=vesihaude).
Voitele rengasvuoka kevyesti vuokaspraylla ja laita rengasvuoka vesihauteeseen. Kaada karamellikastike rengasvuoan pohjalle. Kaada varovasti suuren kauhan avulla karamellikastikkeen päälle porkkanakakkutaikina ja sen päälle flan-vanukas. Laita folio vuoan päälle. Tarkoituksena on, että flan ja porkkanakakku vaihtavat paikkaansa uunissa paistuessaan. Paista 180°C uunin keskitasolla 50 minuutin ajan ja poista folio. Jatka paistamista vielä noin 5 minuutin ajan.
VALMISTA PAISTON AIKANA HASSELPÄHKINÄNEKUT: Paahda pähkinöitä pannulla, jotta niiden kuori alkaa tummua. Laita pähkinät keittiöpyyhkeen väliin ja rullaa, kunnes pähkinöiden kuori irtoaa. Laita cocktailtikut pähkinöihin varovasti. Leikkaa teipistä valmiiksi paloja, joilla tikut kiinnitetään työtason reunaan. Suojaa lattia. Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Keitä kauniin vaalean ruskean väriseksi. Varo sekoittamasta liikaa tarvittaessa voit hieman käännellä seosta. Nosta seos liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Sokeri on todella kuumaa! Kasta yksi pähkinä kerrallaan paahdetussa sokerissa niin, että pähkinä on kokonaan peittynyt sokerilla. Teippaa tikku pähkinöineen työtason reunaan niin, että sokeri valuu alaspäin. Anna pähkinöiden jäähtyä ja kovettua. Katkaise sokerivalumasta sopiva mitta ja ota cocktailtikku pois.
Anna kakun jäähtyä paistovuoassa ennen kumoamista. Kumoa varovasti tarjoiluastiaan. Asettele nekut koristeeksi kakun päälle.
JUOMA: Sekoita kaikki raaka-aineet ja tarjoa vanukaskakun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"