Koko Suomi leipoo: Lauran Carrot flan
Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttavat leivontateltassa makumuiston joltain matkaltaan.
Karamellikastike
- 1 ½ dl sokeria
- 2 rkl vettä
Flan
- 4 kpl kananmunaa
- 100 g Valio tuorejuustoa
- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 1 ½ dl Valio täysmaitoa (huoneenlämpöinen)
- 1 ½ tl vaniljasokeria
Porkkanakakku
- 2 kpl kananmunaa
- 2–3 kpl (75 g)porkkanaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 ½ tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 1/3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl muskottipähkinää
Voiteluun
- Vuokasprayta
Hasselpähkinänekut
- 15 kpl hasselpähkinöitä
- ¾ dl sokeria
- 15 cocktailtikkuja
- Tukevaa teippiä (esim. maalarinteippiä)
Juoma
- vettä
- lime
- pakastemansikkaa
- minttua
- sokeria
Valmistusohje
TEE ENSIN KARAMELLIKASTIKE: Laita vesi ja sokeri paistinpannulle ja kuumenna välillä sekoittaen, kunnes sokeri sulaa ja saa kullanruskean värin.
VALMISTA FLAN (VANUKAS): Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita sileäksi.
VALMISTA PORKKANAKAKKUTAIKINA: Kuori ja raasta porkkanat. Lisää muut aineet ja sekoita käsivispilällä. Keitä vesi ja laita keitetty vesi uunivuokaan (=vesihaude).
Voitele rengasvuoka kevyesti vuokaspraylla ja laita rengasvuoka vesihauteeseen. Kaada karamellikastike rengasvuoan pohjalle. Kaada varovasti suuren kauhan avulla karamellikastikkeen päälle porkkanakakkutaikina ja sen päälle flan-vanukas. Laita folio vuoan päälle. Tarkoituksena on, että flan ja porkkanakakku vaihtavat paikkaansa uunissa paistuessaan. Paista 180°C uunin keskitasolla 50 minuutin ajan ja poista folio. Jatka paistamista vielä noin 5 minuutin ajan.
VALMISTA PAISTON AIKANA HASSELPÄHKINÄNEKUT: Paahda pähkinöitä pannulla, jotta niiden kuori alkaa tummua. Laita pähkinät keittiöpyyhkeen väliin ja rullaa, kunnes pähkinöiden kuori irtoaa. Laita cocktailtikut pähkinöihin varovasti. Leikkaa teipistä valmiiksi paloja, joilla tikut kiinnitetään työtason reunaan. Suojaa lattia. Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Keitä kauniin vaalean ruskean väriseksi. Varo sekoittamasta liikaa tarvittaessa voit hieman käännellä seosta. Nosta seos liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Sokeri on todella kuumaa! Kasta yksi pähkinä kerrallaan paahdetussa sokerissa niin, että pähkinä on kokonaan peittynyt sokerilla. Teippaa tikku pähkinöineen työtason reunaan niin, että sokeri valuu alaspäin. Anna pähkinöiden jäähtyä ja kovettua. Katkaise sokerivalumasta sopiva mitta ja ota cocktailtikku pois.
Anna kakun jäähtyä paistovuoassa ennen kumoamista. Kumoa varovasti tarjoiluastiaan. Asettele nekut koristeeksi kakun päälle.
JUOMA: Sekoita kaikki raaka-aineet ja tarjoa vanukaskakun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras