Koko Suomi leipoo: Täytetyt sarvet
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tehtiin täytetyt sarvet.
Konjakkivoitaikina
- 250 g voita
- n. 300 g (n. 4 ½ dl) (pakastimesta) vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 30 ml konjakkia
- 100 ml vettä
- 1 kpl keltuainen
- 5 g (1 tl) sokeria
- Ripaus suolaa
Voitelu
- 1 kpl kananmuna
Täytteet
Feta-pinaattitäyte
- 120 g pinaattia, tuore n.
- Basilika, tuore
- Vettä
- Suolaa
- Sitruuna
- n. 120 g fetajuustoa
- 50 g pinjansiemeniä
- Valkosipulia
- (Oliiviöljyä)
- 250 g smetanaa
- Mustapippuri
- Suolaa
- Sitruunanmehua
Viimeistely
- Pinjansiemeniä, paahdettu
Tiramisutäyte
- 60 ml espressokahvia
- 40 g sokeria
- Kahvilikööriä
- 2 - 3 kpl liivatelehtiä
- 2 kpl keltuaista
- 50 g sokeria
- 200 g mascarponea
- 80 ml vispikermaa
- 2 kpl valkuaista
- Mantelilikööriä
Viimeistely
- Kaakaojauhetta
- Suklaata
Valmistusohje
KONJAKKIVOITAIKINA: Kuutio voi ja nypi sormin tai sekoita yleiskoneella joukkoon pakkasesta otetut vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää vesi, konjakki ja keltuainen. Sekoita taikinaksi niin, että voi jää vähän paakuiksi. Kääri taikina muoviin tai kelmuun. Anna taikinan levätä kylmässä vähintään 20
minuuttia. Kaulitse taikina 3 x 3 eli kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, taittele kolmeen osaan. Käännä 90 astetta. Toista näin kaksi kertaa. Voit tarvittaessa pitää taikinaa kylmässä/pakastimessa kaulintakertojen välissä. Anna taikinan levätä kylmässä vähintään 20 minuuttia ennen sarvien muotoilua.
SARVIEN MUOTOILU JA PAISTAMINEN: Valmistele foliosta töttöröitä, korkeudeltaan 10 – 12 cm. Kaulitse taikina matoksi. (Taikina kannattaa kaulata niin pitkäksi, että saat yhdestä taikinasuikaleesta koko sarven ympärille). Leikkaa reilun sentin levyisiä pitkiä nauhoja. Kääri taikinasuikaleet foliomuottien ympäri niin, että
taikina tulee vähän edellisen kerroksen päällä. Aloita kääriminen foliomuotin kapeammasta päästä. Kääri taikinasuikaleet ylhäällä niin, että toinen puoli tulee vähän korkeammaksi (tarvittaessa voit liimata kananmunalla). Älä venytä taikinaa! Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Pidä tarvittaessa hetki kylmässä ennen paistoa. Voitele kanamunalla. Paista 200 – 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista foliot ja jäähdytä.
FETA-PINAATTITÄYTE: Ryöppää pinaatti ja basilika suolalla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin/purista vesi pois ja jäähdytä. Aja pinaatti, basilika, fetajuusto, pinjansiemen ja valkosipuli teholeikkurissa, voit tarvittaessa lisätä oliiviöljyä. Vaahdota smetana ja yhdistä seokset. Mausta. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on haluamasi tylla. Paahda koristeeksi tulevia pinjansiemeniä uunissa tai
paistinpannulla. Pursota täyte torvien sisään ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä.
TIRAMISUTÄYTE: Keitä espressosiirappi ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Kypsennä keltuaisia ja sokeria vesihauteessa (noin 60 asteiseksi) koko ajan vaahdottaen. Vaahdota mascarpone ja vispikerma sekä erikseen valkuaiset. Yhdistä kaikki massat. Mausta manteliliköörillä. Anna täytteen hyytyä vähintään tunnin ennen pursottamista.
Sulata suklaa. Dippaa tai penslaa sarvien päät (6 kpl) suklaassa ja siivilöidyssä kaakaojauheessa.
Pursota sisään tiramisutäytettä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa