POHJA: Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli pannulla. Lisää voi ja paahda seosta pari minuuttia matalalla lämmöllä. Ota 10 kpl uuninkestävää vuokaa, joiden halkaisija on noin 10cm. Nosta 1-2 rkl seosta jokaisen vuoan pohjalle. Jätä kauraseosta noin 2 rkl koristelua varten.
JUUSTOKAKKUMASSA: Sekoita täytteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Älä vaahdota, koska tällöin juustokakku repeilee uunissa.
• Lusikoi seos tasaisesti vuokiin kauramurun päälle. Nosta vuoat matalaan astiaan/vuokaan, jonka koko on noin 30x40cm. Kaada isoon astiaan/vuokaan vettä, kunnes vesi yltää pienten vuokien puoleen väliin. Paista kakkuja vesihauteessa 150 asteessa noin 30 min, kunnes kakut vaikuttavat kiinteiltä ja pinta on hieman ruskistunut. Nosta vuoat heti pois vesihauteesta. Anna kakkujen jäähtyä jääkaappikylmäksi.
OMENASIIVUT: Kuori omenat ja poista kodat. Pilko omena ohuiksi lohkoiksi/siivuiksi. Paista siivut molemmin puolin voissa, kunnes ne pehmenevät. Mausta lohkot kanelilla.
KINUSKI: Laita vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä korkealle ja anna seoksen kiehua (älä sekoita), kunnes se muuttuu
ruskehtavaksi. Voit keittämisen alkuvaiheessa sivellä kattilan sisäreunoja kylmällä vedellä pari kertaa, mikä estää sokeria kristalloitumasta reunoille. Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi ja vanilja. Lämmitä seosta, kunnes voi on sulanut täysin.
KAURALASTUT: Sulata voi. Lisää sokeri ja anna hetki jäähtyä. Lisää joukkoon kaurahiutaleet. Nosta massa pellille leivinpaperin päälle nokareiksi ja levitä ne ohueksi levyksi. Jätä reilusti tilaa nokareiden välille, sillä lastut leviävät uunissa. Paista levyjä 200 asteessa (175 kiertoilmalla) noin 5 minuuttia ja seuraa paistamista koko ajan, sillä nämä palavat herkästi. Nosta leivinpaperi uunipelliltä ja anna palasten jäähtyä kunnolla.
KOKOAMINEN JA KORISTELU: Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Kaada kinuski jäähtyneiden juustokakkujen päälle. Nosta omenalohkot kinuskin päälle.
• Ripottele jokaisen kakun päälle hieman kauramurua toiseen reunaan. Pursota 1-2 pientä kermapursotusta tähtityllalla jokaisen kupin kulmaan, niin että
pursotus menee osaksi kauramurun päälle. Nosta kauralastu koristeeksi.