Koko Suomi leipoo: Omena-kinuski-minijuustokakut, Paulan resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.
Pohja
- 75 g voita
- 1dl fariinisokeria
- 2,5 dl kaurahiutaleita
- 2 tl kanelia
Juustokakkumassa
- 600 g tuorejuustoa
- ¾ dl tomusokeria
- ¾ dl kuohukermaa
- 3 kpl kananmunaa
- 2,5 tl kardemummaa
- 3 litraa kiehuvaa vettä
- Omenasiivut
- 3 kpl omenaa
- 25 g voita
- Kanelia mausteeksi
Kinuski
- 110 g sokeria
- 35 ml vettä
- ½ dl kuohukermaa
- 35 g voita
- ¼ tl vaniljajauhetta
Kauralastut
- 25 g voita
- 15 g sokeria
- ½ dl kaurahiutaleita
Kokoaminen ja koristelu
- 1 ½ dl vispikermaa
- ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje
POHJA: Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli pannulla. Lisää voi ja paahda seosta pari minuuttia matalalla lämmöllä. Ota 10 kpl uuninkestävää vuokaa, joiden halkaisija on noin 10cm. Nosta 1-2 rkl seosta jokaisen vuoan pohjalle. Jätä kauraseosta noin 2 rkl koristelua varten.
JUUSTOKAKKUMASSA: Sekoita täytteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Älä vaahdota, koska tällöin juustokakku repeilee uunissa.
• Lusikoi seos tasaisesti vuokiin kauramurun päälle. Nosta vuoat matalaan astiaan/vuokaan, jonka koko on noin 30x40cm. Kaada isoon astiaan/vuokaan vettä, kunnes vesi yltää pienten vuokien puoleen väliin. Paista kakkuja vesihauteessa 150 asteessa noin 30 min, kunnes kakut vaikuttavat kiinteiltä ja pinta on hieman ruskistunut. Nosta vuoat heti pois vesihauteesta. Anna kakkujen jäähtyä jääkaappikylmäksi.
OMENASIIVUT: Kuori omenat ja poista kodat. Pilko omena ohuiksi lohkoiksi/siivuiksi. Paista siivut molemmin puolin voissa, kunnes ne pehmenevät. Mausta lohkot kanelilla.
KINUSKI: Laita vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä korkealle ja anna seoksen kiehua (älä sekoita), kunnes se muuttuu
ruskehtavaksi. Voit keittämisen alkuvaiheessa sivellä kattilan sisäreunoja kylmällä vedellä pari kertaa, mikä estää sokeria kristalloitumasta reunoille. Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi ja vanilja. Lämmitä seosta, kunnes voi on sulanut täysin.
KAURALASTUT: Sulata voi. Lisää sokeri ja anna hetki jäähtyä. Lisää joukkoon kaurahiutaleet. Nosta massa pellille leivinpaperin päälle nokareiksi ja levitä ne ohueksi levyksi. Jätä reilusti tilaa nokareiden välille, sillä lastut leviävät uunissa. Paista levyjä 200 asteessa (175 kiertoilmalla) noin 5 minuuttia ja seuraa paistamista koko ajan, sillä nämä palavat herkästi. Nosta leivinpaperi uunipelliltä ja anna palasten jäähtyä kunnolla.
KOKOAMINEN JA KORISTELU: Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Kaada kinuski jäähtyneiden juustokakkujen päälle. Nosta omenalohkot kinuskin päälle.
• Ripottele jokaisen kakun päälle hieman kauramurua toiseen reunaan. Pursota 1-2 pientä kermapursotusta tähtityllalla jokaisen kupin kulmaan, niin että
pursotus menee osaksi kauramurun päälle. Nosta kauralastu koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku