Koko Suomi leipoo: Lauran Kolmen raidan raakasuklaakakku

KSL: Jakso 5 Raakakakku Laura
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Laura leipoi kolmen raidan raakasuklaakakun. Kakun valmistamiseen tarvitset 20 cm irtopohjavuoan vuorattuna leivinpaperilla ja kakkukalvolla. Kannattaa huomioida, että kookoskermavaahtoa varten kookosmaitotölkkiä tulisi jäähdyttää jääkaapissa yön yli, ennen valmistusta.

Alin raita, brownies

  • 170 g Pekaanipähkinöitä
  • 250 g Kuivattuja taateleita
  • 1,5 dl Raakakaakaojauhetta
  • 0,75 dl Kookoshiutaleita
  • 3 rkl Juoksevaa hunajaa
  • 1/4 tl Suolaa

Keskimmäinen raita, valkosuklaa

  • 345 g Liuotettuja cashew -pähkinöitä (yön yli vedessä jääkaapissa tai 4 h huoneenlämmössä). Huom: mittaa pähkinät ennen kuin laitat ne likoamaan!
  • 1,5 dl Makeuttamatonta mantelimaitoa
  • 1,5 dl Vaahterasiirappia
  • 1 dl Sulatettua kaakaovoita (n. 100 g)
  • 4,5 tl Vaniljaesanssia
  • 3/4 tl Suolaa

Ylin raita, suklaa

  • 6 rkl Raakakaakaojauhetta
  • 6 rkl Sulatettua kaakaovoita
  • 3 rkl Mantelimaitoa

Vadelmamelba

  • 800 g Pakastevadelmia
  • 14 kpl Kuivattuja taateleita
  • 3 rkl Juoksevaa hunajaa
  • 1 tl Vaniljaesanssia

Kookoskermavaahto

  • 1 tölkki Kookosmaitoa (esim. Pirkka), yön yli jääkaapissa jäähdytettynä
  • 2-3 rkl Vaahterasiirappia

Koristeluun

  • 400 g Pensasvadelmia, jääkaappikylmiä

Valmistusohje

1. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat kakkukalvolla.

2. Valmista brownies -pohja: aseta pekaanipähkinät teholeikkuriin ja hienonna pieneksi rouheeksi. Voit myös rouhia pähkinät veitsellä. Lisää koneeseen taatelit ja jatka hienontamista, kunnes seos muuttuu tahmeaksi ja taatelit ovat hienontuneet hyvin. Voit myös rouhia taatelit veitsellä ja yhdistää pähkinöiden kanssa kulhossa. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita kunnes taikina muuttuu kauniin suklaiseksi. Vältä vaivaamasta liikaa, jottei taikina muutu "rasvaiseksi".

3. Kaavi taikina irtopohjavuoan pohjalle ja painele käsin mahdollisimman tiukaksi. Aseta vuoka jääkaappiin.

4. Valmista valkosuklaamassa: mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täydellä teholla, kunnes seos on tasaista ja mahdollisimman hienojakoista. Kaada hiukan vajaa puolet seoksesta toiseen kulhoon odottamaan. Kaada jäljelle jäänyt massa irtopohjavuokaan brownies -pohjan päälle. Siirrä vuoka pakastimeen 15 minuutiksi.

5. Valmista suklaamassa: sekoita edellä sivuun siirtämääsi valkosuklaamassaan raakakaakaojauhe, kaakaovoi ja mantelimaito. Sekoita tasaiseksi käsin tai tehosekoittimessa.

6. Kaada suklaamassa kevyesti jäädytetyn valkosuklaamassan päälle irtopohjavuokaan. Siirrä vuoka pakastimeen mieluiten vähintään tunniksi.

7. Sekoita vadelmamelban ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi seos ja aja uudestaan tehosekoittimessa ennen tarjoilua.

8. Jäähdytä kookosmaitotölkkiä jääkaapissa yön yli. Älä sekoita tölkkiä ennen sen avaamista. Avaa tölkki ja kuori tölkin yläosaan kerääntynyt kookoskerma sekoitusastiaan. Vispaa kookoskermaa täydellä teholla parin minuutin ajan, kunnes seos alkaa muistuttaa kermavaahtoa. Mausta vaahto vaahterasiirapilla ja siirrä pursotuspussissa jääkaappiin odottamaan kakun koristelua.

9. Poista kakku pakastimesta ja irrota irtopohjavuoasta noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Siirrä tarjoiluvadille.

10. Puolita jääkaappikylmät vadelmat hellävaraisesti. Asettele vadelmat vieri viereen kakun pinnalle edeten kakun ulkoreunoista kohti keskustaa. Koristele tarjoiluvati vadelmamelballa ja kookoskermavaahdolla. Tarjoile kakku vadelmamelban kanssa.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!