Koko Suomi leipoo: Saaran seepraraakakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Saara leipoi seepraraakakakun. Huomioi, että kookosvaahtoa varten, kookosmaitotölkkiä tulisi säilyttää vuorokauden ajan jääkaapissa, ennen valmistamista.
Pohja
- 100 g kaurahiutaleita
- 65 g kookoshiutaleita
- 1/2 tl suolaa
- n. 35 kpl taateleita
Vaniljatäyte
- 600 g cashewpähkinöitä (yön yli liotettuja)
- 850 ml (reilu 2 tölkkiä) kookosmaitoa
- (yön yli jääkaapissa ollut)
- 2¼-3 rkl sitruunamehua
- 3¼-4 tl vaniljatahnaa
- 6-8 rkl vaahterasiirappia
Suklaatäyte
- 2¼-3 dl raakakaakaojauhetta
- 4-6 rkl vaahterasiirappia
- 2¼-3 tl sitruunamehua
- 2 suurta vihertävää banaania
Päälle
- 1½ dl kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa)
- HUOM: vaniljatäytteeseen avattu kolmas
- tölkki hyötykäyttöön!
- n. 10 kpl Tuoreita mansikoita
Taatelikastike
- n. 15 taatelia
- 3-6 rkl mantelimaitoa/vettä
- sitruunamehua
Mansikkahillo
- 1 rkl chia-siemeniä
- ¼ dl vettä
- 140 g mansikoita
- ½ rkl vaahterasiirappia
Valmistusohje
1. Aloita valmistamalla hillo. Liota chia-siemeniä hetki vedessä. Jätä muutama mansikka sivuun odottamaan, ja soseuta muut aineet tehosekoittimessa.
2. Pieni kokonaiset marjat hieman pienemmiksi ja sekoita ne hillon joukkoon. Siirrä kylmään tekeytymään.
3. Valmista kakku. Poista taateleista kivet ja laita ne hetkeksi likoamaan veteen. Laita kaurahiutaleet, kookoshiutaleet sekä suola monitoimikoneeseen/tehosekoittimeen ja aja ne jauhoksi.
4. Lisää jauhoseokseen liotetut taatelit ja soseuta monitoimikoneella taikinaksi.
5. Aseta leivinpaperi pyöreän vuoan (22cm) pohjalle ja öljyä reunoja hieman. Taputtele taikina vuoan pohjalle. Levitä pohjan päälle hillo ja siirrä vuoka kylmään.
6. Täytteet: Laita kaikki vaniljatäytteen ainekset monitoimikoneeseen/tehosekoittimeen, ja soseuta ne. Maista seosta, ja lisää tarvittaessa makeutusta, sitruunaa sekä vaniljaa. Seoksen tulisi olla lopulta melko löysää.
7. Siirrä noin puolet täytteestä toiseen kulhoon odottamaan. Lisää jäljelle jääneeseen osaan suklaatäytteen ainekset ja soseuta ne monitoimikoneessa tasaiseksi. Maistele ja lisää tarvittaessa makeutusta tai raakakaakaojauhetta, jos haluat syvemmän suklaan maun.
8. Kokoaminen: Kaada vuorotellen suklaa- ja vaniljatäytteitä vuokaan aloittaen suklaatäytteestä. Kaada suklaatäytettä niin, että lähes koko pohja peittyy. Sen jälkeen kaada vaniljatäytettä niin, että suklaatäytteestä näkyy ainoastaan hieman reunoilta. Jatka täytteiden kaatamista vuorotellen, kunnes täytteet loppuvat.
9. Vispaa kookosmaito vaahdoksi ja levitä se kakun päälle. Nosta kakku jäähdytyskoneeseen jähmettymään/Jääkaapissa yön yli, (Jos valmistat jääkaapissa, siirrä kakku tuntia ennen tarjoilua pakkaseen)
10. Valmista taatelikastike. Liota taateleita vedessä. Survo taatelit tahnaksi sauvasekoittimella tai soseuta tehosekoittimella. Lisää mantelimaitoa/vettä joukkoon, seuraten seoksen koostumusta. Lisää sitruunamehua joukkoon tuomaan hieman hapokkuutta. Kaada kastiketta raidoiksi hyytyneen kakun pinnalle, jonka jälkeen siirrä kakku jälleen kylmään.
11. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua viipaloiduilla tuoreilla mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka