Koko Suomi leipoo: Saaran seepraraakakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Saara leipoi seepraraakakakun. Huomioi, että kookosvaahtoa varten, kookosmaitotölkkiä tulisi säilyttää vuorokauden ajan jääkaapissa, ennen valmistamista.
Pohja
- 100 g kaurahiutaleita
- 65 g kookoshiutaleita
- 1/2 tl suolaa
- n. 35 kpl taateleita
Vaniljatäyte
- 600 g cashewpähkinöitä (yön yli liotettuja)
- 850 ml (reilu 2 tölkkiä) kookosmaitoa
- (yön yli jääkaapissa ollut)
- 2¼-3 rkl sitruunamehua
- 3¼-4 tl vaniljatahnaa
- 6-8 rkl vaahterasiirappia
Suklaatäyte
- 2¼-3 dl raakakaakaojauhetta
- 4-6 rkl vaahterasiirappia
- 2¼-3 tl sitruunamehua
- 2 suurta vihertävää banaania
Päälle
- 1½ dl kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa)
- HUOM: vaniljatäytteeseen avattu kolmas
- tölkki hyötykäyttöön!
- n. 10 kpl Tuoreita mansikoita
Taatelikastike
- n. 15 taatelia
- 3-6 rkl mantelimaitoa/vettä
- sitruunamehua
Mansikkahillo
- 1 rkl chia-siemeniä
- ¼ dl vettä
- 140 g mansikoita
- ½ rkl vaahterasiirappia
Valmistusohje
1. Aloita valmistamalla hillo. Liota chia-siemeniä hetki vedessä. Jätä muutama mansikka sivuun odottamaan, ja soseuta muut aineet tehosekoittimessa.
2. Pieni kokonaiset marjat hieman pienemmiksi ja sekoita ne hillon joukkoon. Siirrä kylmään tekeytymään.
3. Valmista kakku. Poista taateleista kivet ja laita ne hetkeksi likoamaan veteen. Laita kaurahiutaleet, kookoshiutaleet sekä suola monitoimikoneeseen/tehosekoittimeen ja aja ne jauhoksi.
4. Lisää jauhoseokseen liotetut taatelit ja soseuta monitoimikoneella taikinaksi.
5. Aseta leivinpaperi pyöreän vuoan (22cm) pohjalle ja öljyä reunoja hieman. Taputtele taikina vuoan pohjalle. Levitä pohjan päälle hillo ja siirrä vuoka kylmään.
6. Täytteet: Laita kaikki vaniljatäytteen ainekset monitoimikoneeseen/tehosekoittimeen, ja soseuta ne. Maista seosta, ja lisää tarvittaessa makeutusta, sitruunaa sekä vaniljaa. Seoksen tulisi olla lopulta melko löysää.
7. Siirrä noin puolet täytteestä toiseen kulhoon odottamaan. Lisää jäljelle jääneeseen osaan suklaatäytteen ainekset ja soseuta ne monitoimikoneessa tasaiseksi. Maistele ja lisää tarvittaessa makeutusta tai raakakaakaojauhetta, jos haluat syvemmän suklaan maun.
8. Kokoaminen: Kaada vuorotellen suklaa- ja vaniljatäytteitä vuokaan aloittaen suklaatäytteestä. Kaada suklaatäytettä niin, että lähes koko pohja peittyy. Sen jälkeen kaada vaniljatäytettä niin, että suklaatäytteestä näkyy ainoastaan hieman reunoilta. Jatka täytteiden kaatamista vuorotellen, kunnes täytteet loppuvat.
9. Vispaa kookosmaito vaahdoksi ja levitä se kakun päälle. Nosta kakku jäähdytyskoneeseen jähmettymään/Jääkaapissa yön yli, (Jos valmistat jääkaapissa, siirrä kakku tuntia ennen tarjoilua pakkaseen)
10. Valmista taatelikastike. Liota taateleita vedessä. Survo taatelit tahnaksi sauvasekoittimella tai soseuta tehosekoittimella. Lisää mantelimaitoa/vettä joukkoon, seuraten seoksen koostumusta. Lisää sitruunamehua joukkoon tuomaan hieman hapokkuutta. Kaada kastiketta raidoiksi hyytyneen kakun pinnalle, jonka jälkeen siirrä kakku jälleen kylmään.
11. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua viipaloiduilla tuoreilla mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku