Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Pinjan Snickers raakakakku

KSL: Jakso 5. Raakakakku Pinja
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 10.12.2018 20:54

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi Snickers raakakakun. Huomioi, että kookosvaahtoa varten, kookosmaitotölkkiä tulisi säilyttää vuorokauden ajan jääkaapissa, ennen valmistamista.

Pohja

  • 1 dl cashew pähkinöitä
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • ½ dl manteleita
  • 12 kivellistä taatelia
  • 5 rkl raakakaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • ½ tl vaniljajauhetta

Karamellikastike

  • 10 kivellistä taatelia ja 10 minuuttia kuumassa vedessä liotettuina + kuivattuna
  • 3 tl kookosöljyä
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 rkl suolatonta maapähkinävoita

Maapähkinävoimousse

  • 2 tölkkiä (á 400 ml) kookosmaitoa, yön yli jääkaapissa pidettynä
  • 2 dl suolatonta maapähkinävoita
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Koristeluun

  • 100 g tummaa suklaata
  • Orvokin kukkia

Valmistusohje

1. Poista taateleista kivet.

2. Laita karamellikastikkeen taatelit kuumaan veteen likoamaan.

3. Valmista pohja tehosekoittimessa. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

4. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita reunaan reunakalvo. Levitä pohja tasaisesti vuokaan.

5. Nosta vuoka pakastimeen.

6. Tee seuraavaksi karamellikastike. Kuivaa kuumassa vedessä pehmenneet taatelit ja laita sen jälkeen kaikki ainekset tehosekoittimeen.

7. Sekoita ainekset tasaiseksi ja levitä kastike pohjan päälle tasaisesti. Nosta vuoka takaisin pakastimeen.

8. Valmista viimeisenä maapähkinävoimousse. Kaavi kookosmaitopurkeista pelkästään valkoinen jähmettynyt osa puhdistettuun tehosekoittimeen.

9. Lisää loput ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

10. Levitä tasaisesti karamellikastikkeen päälle ja nosta kakku pakkaseen.

11. Tee kakun päälle suklaakoriste. Temperoi suklaa sulattamalla ½ suklaasta vesihauteessa ja lisäämällä joukkoon loput suklaasta muruina. Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 18 cm leivinpaperin pala ja aseta se irtopohjavuuan pohjan päälle. Pursota suklaa leivinpaperin päälle ristikoksi. Anna ristikon jähmettyä hetki ja käännä yksi ympyrän reunoista kaksin kerroin.

12. Koristele kakku suklaakoristeella, orvokeilla ja pähkinä muruilla. 

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo