Koko Suomi leipoo: Marin sinivalkoinen raakakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Mari leipoi sinivalkoisen raakakakun. Reseptin kakusta riittää 12 hengelle. Huomioi, että kookosvaahtoa varten, kookosmaitotölkkiä tulisi säilyttää vuorokauden ajan jääkaapissa, ennen valmistamista.
Pohja
- 4dl Saksanpähkinöitä
- 1dl Manteleita
- 1.5dl Kivettömiä taateleita
- ripaus Suolaa
- tilkka Vettä
Täyte
- 80g Raakakaakaovoi sulaa
- 80g Kookosöljy sulaa
- 4.5dl Liotettuja Cashew pähkinöitä
- 2-3 rkl Luomu hunajaa
- 1dl Täysrasvaista kookosmaito/kermasäilykkeestä vispattua vaahtoa (yön yli jääkaapissa jähmettynyttä)
- 60g(2 Limeä) Puristettua limen mehua
- 3dl mustikoita (myös pakastetut käy)
- ½ Vaniljatangon siemenet
- 1½dl Boysen marjoja
- Ripaus Suolaa
Koristeluun
- 2.5dl Pensasmustikoita
- Syötäviä orvokin kukkia
- 20g Raakakaakaovoita
Kookosvaahto
- Loput kookosvaahdosta maustettuna hunajalla ja vaniljatankon siemenillä maun mukaan.
Valmistusohje
1. Laita pohjaan tulevat pähkinät monitoimikoneeseen ja rouhi pähkinät pieneksi. Lisää joukkoon taatelit ja ripaus suolaa. Aja seos tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä joukkoon.
2. Vuoraa 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 5cm ylöspäin. Laita jääkaappiin pohja jähmettymään. Käytä reunoilla halutessasi reunakalvoa.
3. Huuhtele cashewpähkinät ja valuta vesi pois. Laita cashewpähkinät, hunaja, limemehu, vaniljatangon siemenet ja ripaussuolaa tehosekoittimeen. Sekoita massaa, kunnes se on tasaista.
4. Sulata pieneksi paloiteltu raakakaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa ja lisää massan joukkoon sulana. Sekoita massaa vielä hetki.
5. Vaahdota kookosmaitopurkin pintaan kertynyt paksu maitomassa käsivatkaimella ja lisää vaahtoa 1 dl kakkumassan joukkoon varovasti käännellen että kakku saa vaahdosta ilmavuutta.
6. Sekoita 1/3 massaan mustikat ja soseuta seos kunnolla. Tee kakun pohjalle n.15cm kerros mustikkamassasta ja laita pakkaseen jähmettymään. Marinoi boysenmarjat maun mukaan hunajassa ja limemehussa. Kun mustikkamassa on jähmettynyt, laita sen ympärille valutetut, marinoidut boysenmarjat ja kaada loppu täytemassa päälle ja tasoita pinta lastalla. Peitä vuoka tuorekelmulla. Laita kakku pakkaseen/pikajäähdyttimeen vähintään 40 minuutiksi tekeytymään. Mausta loppu kookosvaahto hunajalla ja vaniljansiemenillä ja laita pursotuspussiin jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
7. Sulata raakakaakaovoi ja tee 12 koristetta raakakaakaovoista ja orvokeista.
8. Nosta kakku vähän ennen tarjoilua huoneenlämpöön lämpenemään ja koristele pensasmustikoilla ja kookosvaahdolla, sekä orvokinkukkalastuilla. Halutessasi tee boysenmarjojen marinadista raitoja kakun päälle.
9. Anna hieman seistä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku