KUVIOKAKUN POHJA: Laita uuni 175 asteeseen lämpenemään. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita kuivat ainekset ja siivilöi ne munaseokseen. Jaa taikina kolmeen kulhoon: punaista (eniten), keltaista (vähiten). Käytä elintarvikevärejä ja värjää taikinaa sekä aseta kaikki värjätyt taikinat erillisiin pursotinpusseihin. Pursota pellille leivinpaperein päälle keltaisia pieniä ympyröitä ja sen ympärilleen vaaleanpunaista taikinaa. Laita kuiviokakkupohja uuniin 12-15 minuutiksi 220 asteeseen. Kun kakkupohja on valmis, leikkaa kukkamuotilla kuvioita, jotta keskiosaan jää aina keltainen ympyrä.
KAKKUPOHJA: Voitele irtopohjavuoan reunat. Paahda mantelilastut sekä kaurahiutaleet pannulla voissa ja sokerissa. Laita massa tasaisesti irtovuoan pohjaan ja aseta se kylmään.
MARENKIREUNA: Vaahdota kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri, sitruunahappo, suola ja maissitärkkelys kulhoon sekä siivilöi kuivat ainekset kolmessa osassa valkuaisten joukkoon.
Laita marenkiseos pursotinpussiin ja täytä pellillinen marenkiseoksella. Marenki valmistuu 130 asteen uunissa noin 30 minuuttia. Kun marenki on valmis, leikkaa sopivan korkuinen reuna ja taittele kakun reunan ympärille.
KORISTELU: Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla. Värjää oranssilla elintarvikevärillä ja koristele kakku käyttäen suljettua tähtityllaa. Leikkaa appelsiini viipaleiksi ja ne kolmion muotoiseksi, Aseta ne kakun päälle.