MURUPÄÄLLINEN: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Yhdistä murupäällisen kaikki ainekset kulhossa. Muista väri! Kauli seos kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm ohueksi levyksi. Laita levy odottamaan pakastimeen.
TUULIHATTUTAIKINA: Mittaa vesi, maito, sokeri, suola ja voi kattilaan ja kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää vehnäjauhot, sekoita puukauhalla. Laita kattila takaisin liedelle keskilämmölle ja sekoita taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Siirrä taikina kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti, jotta taikina viilenee hieman. Vatkaa kananmunat kevyesti lautasella. Lisää yksi kananmuna kerrallaan taikinaan, koko ajan sekoittaen. Tarkista oikea koostumus ennen, kun lisäät viimeisen kananmunan, voi olla, että siitä tarvitaan vaan osa. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes taikina on kiiltävä ja paksu. Laita taikina pursotuspussiin, jossa iso pyöreä tylla. Pursota 12 kpl noin 6 cm isoa palloa leivinpaperoidulle pellille. Ota murulevystä noin 6 cm isoja kiekkoja ja aseta tuulihattujen päälle. Paista uunissa 30–40 min 200 asteessa kunnes tuulihatut ovat kauniin kullanvärisiä. Anna jäähtyä ritilällä.
MUSTAHERUKKACURD: Keitä mustaherukat paksupohjaisessa kattilassa. Soseuta sauvasekoittimella, siivilöi kuoret pois ja kaada sose takaisin kattilaan.
Lisää sokeri ja keltuaiset, kuumenna kunnes seos kiehahtaa ja paksuuntuu. Seoksen lämpötila tulee olla max 83–85 astetta. Ota kattila pois lämmöltä, lisää voi nokareina ja sekoita hyvin. Siirrä seos laakeaan astiaan ja jäähdytä jääkaapissa.
DIPLOMAATTIKREEMI: Yhdistä kerma, maito ja vaniljatahna kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi keltuaiset kulhossa, lisää sokeri koko ajan sekoittaen ja sitten maizena koko ajan sekoittaen. Kaada kolmasosa maidosta ohuena nauhana munaseokseen ja sekoita vispilällä koko ajan. Toista. Kaada lopuksi kaikki takaisin kattilaan, jossa viimeinen maito on, sekoita hyvin. Kuumenna ja sekoita koko ajan. Kun seos melkein kiehuu, alenna lieden lämpöä mutta anna
kiehua muutama minuutti, kunnes kreemi on paksu ja sileä. Vahdi! Siirrä vaniljakreemi kylmään laakeaan astiaan, kelmuta ja anna jäähtyä jääkaapissa. Myöhemmin: vispilöi 200 ml kermaa ja yhdistä varovasti vaniljakreemin kanssa.
KORISTELU: Pikatemperoi valkosuklaa mikrossa: lämmitä 2/3 valkosuklaasta muutama sekunti ja sekoita välissä, toista useita kertoja, kunnes suklaa on 40 astetta lämmintä. Lisää loput valkosuklaahiput ja sekoita kunnes suklaa on 29 astetta lämmintä. Laita pieni osa suklaasta toiseen kulhoon, värjää se vihreäksi. Pursota palmunlehdet silikonimatolle, aseta matto kaarelle ja anna kovettua. Värjää loput suklaasta keltaiseksi. Kaada suklaa silikonimatolle tasaiseksi levyksi, anna jäähtyä ja kovettua. Tee palmuemojit ensin (5 kpl): leikkaa tummasuklaalevystä pitkiä palasia ja veistä niistä palmun runkoja. Liimaa vihreän suklaasulan avulla palmunlehdet runkojen päälle. Käytä jäähdytyssuihketta apuna. Laita jääkaappiin. Tee aurinkoemoji (1 kpl): ota valkosuklaalevystä pyöreä kiekko 6 cm stanssin avulla. Leikkaa veitsellä levystä 8 pientä auringonsädettä, liimaa kiinni kiekon taakse (hyödynnä tässäkin vihreä suklaasula).
Tee aurinkolasiemojit (6 kpl): ota levystä 6 pyöreää kiekkoa 6 cm stanssin avulla. Maalaa suoraan mustalla suklaavärillä aurinkolasit ja hymy.
KOKOAMINEN: Tee puutikulla reikä jokaisen tuulihatun pohjaan. Laita mustaherukkacurd pursotuspussiin, jossa noin 5 mm pyöreä tylla. Laita diplomaattikreemi pursotuspussiin, jossa noin 5 mm pyöreä tylla. Pursota curdia ja diplomaattikreemiä jokaiseen tuulihattuun, laita tarjoiluastialle. Säästä
vähän kreemiä. Nosta palmut tuulihattujen päälle, tee tarvittaessa pieni reikä. Pursota ihan vähän diplomaattikreemiä loppujen tuulihattujen päälle, nosta emojikasvot päälle, ja kokoa aurinkoemoji viimeisen päälle.