Koko Suomi leipoo: Maustekakkunen
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa maustekakkunen.
Massa
- Voi 130 g
- Sokeri 130 g
- Kananmuna 100 g
- Vehnäjauho 225 g
- Kermaa (kuohu) 70 g
- Vaniljasokeri 1 tl
- Leivinjauhe 1 tl
- Maustepippuri 2 tl
Vuokien voiteluun
- tarvittaessa voi tai vuokaspray
Kuorrute
- sokeri 2 rkl
- kuohukerma 100 g
- voi 100 g
- tomusokeri n. 300 g
Valmistusohje
Leivonta-aika 1 tunti
Tarjoiluastia Lautanen 31,5cm harmaa (kastehelmi)
Valmistettava määrä 10 hlö/10 kakkua tarjolle
Voitele tarvittaessa vuoat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa massakakkuvuokiin. Paista 175 asteessa kypsäksi.
KUORRUTE: Mittaa voi ja kerma kattilaan, kiehauta. Paahda sokeri. Kaada paahdetun sokerin joukkoon kiehautettu voi-kermaseos. Laita seos tarvittaessa takaisin hellalla ja keittele hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos on kauniin kullan ruskeaa. Kaada seos kulhoon ja jäähdytä. Lisää tomusokeri vähitellen. Kuorruta kakut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"