Koko Suomi leipoo: Lettukakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannen jakson teemana on lastenkutsut.
Lettutaikina
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- ½ dl sokeria
- n. 3–4 dl Sunnuntai ohukais- ja vohvelijauhoja
- 50 g voita sulatettuna
Kermatäyte
- 3 dl kermaa
- 50 g tuorejuustoa
- 4 rkl sokeria
Vaniljakiisseli
- 2 keltuaista
- 3 rkl vaniljakreemijauhetta
- 3 dl maitoa
Koristeet
- Kermavaahtoa
- Vadelmia
- Vaahtokarkkeja
- Suklaata
Valmistusohje
LETTUTAIKINA: Valmista lettutaikina sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Paista letut voissa paistinpannulla (10 kpl).
KERMATÄYTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon tuorejuusto.
VANILJAKREEMI: Valmista vaniljakreemi sekoittamalla keltuaiset ja vaniljakreemijauhe. Kuumenna maito kiehuvaksi. Kaada kiehuva maito keltuais-vaniljakreemin joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Jäähdytä.
KAKUN KOKOAMINEN: Kasaa letut päällekkäin laittamalla väliin vaniljakreemiä, kermavaahtoa ja vadelmia. Koristele kermavaahdolla, vadelmilla, vaahtokarkeilla ja suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno