Mainos

Koko Suomi leipoo: Lettukakku

koko suomi leipoo jakso 7 lastenkutsut (1)

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannen jakson teemana on lastenkutsut.

Lettutaikina

  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • ½ dl sokeria
  • n. 3–4 dl Sunnuntai ohukais- ja vohvelijauhoja
  • 50 g voita sulatettuna

Kermatäyte

  • 3 dl kermaa
  • 50 g tuorejuustoa
  • 4 rkl sokeria

Vaniljakiisseli

  • 2 keltuaista
  • 3 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 3 dl maitoa

Koristeet

  • Kermavaahtoa
  • Vadelmia
  • Vaahtokarkkeja
  • Suklaata

Valmistusohje

LETTUTAIKINA: Valmista lettutaikina sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Paista letut voissa paistinpannulla (10 kpl).

KERMATÄYTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon tuorejuusto.

VANILJAKREEMI: Valmista vaniljakreemi sekoittamalla keltuaiset ja vaniljakreemijauhe. Kuumenna maito kiehuvaksi. Kaada kiehuva maito keltuais-vaniljakreemin joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Jäähdytä.

KAKUN KOKOAMINEN: Kasaa letut päällekkäin laittamalla väliin vaniljakreemiä, kermavaahtoa ja vadelmia. Koristele kermavaahdolla, vadelmilla, vaahtokarkeilla ja suklaalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.