Anun mokkakakku
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro leipoi upean mokkakakun Huomenta Suomessa.
Ainekset
- 100 g mokkatryffeleitä (tai muuta kahvisuklaata tai tummaa suklaata)
- 100 g voita tai margariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 0,5 dl maitoa tai kasvijuomaa tai kahvia
- 200g tuorejuustoa (esim.vanilja)
Kuorrutus
- 40g voita tai margariinia
- 2 rkl kahvia
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 3 dl tomusokeria
Koristeluun
- suklaamakeisia
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sulata rasva ja sen sekaan suklaa pinnoitetussa kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
Lisää kattilaan kaikki muut aineet.
Kaada 1,5 litran vetoiseen voideltuun (ja korppujauhotettuun) vuokaan ensin puolet taikinasta. Notkista tuorejuusto ja lusikoi tai pursota se vanaksi keskelle. Kaada loppu taikina päälle, tasoita. Voit hieman painaa keskelle lusikalla uraa, jotta kakku nousee tasaisesti.
Paista 175 asteessa noin 45-55 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla.
Tee kuorrutus: sulata rasva kattilassa ja lisää sulaan, hieman jäähtyneeseen rasvaan muut aineet. Sekoita hyvin. Levitä kakun päälle ja koristele suklaamakeisilla.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti