Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Paris Brest "Kilpapyörän rengas"

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_4_BEAUTYSHOTS_PARIS-BREST_MARI-2_KUVA_ANNA_GREUS
Julkaistu 01.02.2021 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennessä jaksossa leivottiin paris brest.

Tuulihattumassa

  • 150 g vettä
  • 45 g voita
  • 100 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
  • 150 g kananmunaa
  • mantelilastuja

Praline

  • 120 g maitosuklaata
  • 100 g pähkinää
  • karamellia

Mustaherukka-anishilloke

  • 200 g pakaste mustaherukkaa
  • 120 g hillosokeria
  • 3 kpl tähtianista
  • 1 kpl liivatelehti

Mantelikerma

  • 300 g kerma 1
  • 100 g kerma 2
  • 50 g mantelimassaa
  • 50 g maitosuklaata

Valmistusohje

TUULIHATTUMASSA: Kiehauta vesi ja voi. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä. Laita massa yleiskoneeseen ja sekoita lavalla kananmuna 3-4 erässä massaan. Pursota taikina pellille (noin 20 cm halkaisija) ja koristele mantelilastuilla. Paista, kunnes pohja on kypsä ja kullanruskea.

PRALINE: Keitä karamelli: 0,5 dlvettä ja 200 g sokeria. Lisää 100 g pähkinöitä. Kaada seos leivinpaperille ja jäähdytä. Murusta seos mahdollisimman pieneksi joko käsin tai blenderillä. Lisää 150 g sulaa maitosuklaata ja sekoita tasaiseksi.

MUSTAHERUKKA-ANISHILLOKE: Keitä mustaherukka, tähtianis ja hillosokeri. Lisää liotettu liivatelehti.

MANTELIKERMA: Keitä kerma 2 ja sekoita sauvasekoittimella mantelimassan ja suklaan joukkoon, jäähdytä. Vaahdota kerma 1 ja lisää ohuena nauhana kerma 2 seos joukkoon.

KAKUN KOKOAMINEN: Halkaise tuulihattu. Laitakeskelle pralinea sekä mustaherukkahilloketta. Päälle mantelikermaa. Aseta kansi ja viimeistele tomusokerilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo