Koko Suomi leipoo: Paris Brest "Kilpapyörän rengas"

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_4_BEAUTYSHOTS_PARIS-BREST_MARI-2_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennessä jaksossa leivottiin paris brest.

Tuulihattumassa

  • 150 g vettä
  • 45 g voita
  • 100 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
  • 150 g kananmunaa
  • mantelilastuja

Praline

  • 120 g maitosuklaata
  • 100 g pähkinää
  • karamellia

Mustaherukka-anishilloke

  • 200 g pakaste mustaherukkaa
  • 120 g hillosokeria
  • 3 kpl tähtianista
  • 1 kpl liivatelehti

Mantelikerma

  • 300 g kerma 1
  • 100 g kerma 2
  • 50 g mantelimassaa
  • 50 g maitosuklaata

Valmistusohje

TUULIHATTUMASSA: Kiehauta vesi ja voi. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä. Laita massa yleiskoneeseen ja sekoita lavalla kananmuna 3-4 erässä massaan. Pursota taikina pellille (noin 20 cm halkaisija) ja koristele mantelilastuilla. Paista, kunnes pohja on kypsä ja kullanruskea.

PRALINE: Keitä karamelli: 0,5 dlvettä ja 200 g sokeria. Lisää 100 g pähkinöitä. Kaada seos leivinpaperille ja jäähdytä. Murusta seos mahdollisimman pieneksi joko käsin tai blenderillä. Lisää 150 g sulaa maitosuklaata ja sekoita tasaiseksi.

MUSTAHERUKKA-ANISHILLOKE: Keitä mustaherukka, tähtianis ja hillosokeri. Lisää liotettu liivatelehti.

MANTELIKERMA: Keitä kerma 2 ja sekoita sauvasekoittimella mantelimassan ja suklaan joukkoon, jäähdytä. Vaahdota kerma 1 ja lisää ohuena nauhana kerma 2 seos joukkoon.

KAKUN KOKOAMINEN: Halkaise tuulihattu. Laitakeskelle pralinea sekä mustaherukkahilloketta. Päälle mantelikermaa. Aseta kansi ja viimeistele tomusokerilla.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!