Koko Suomi leipoo: Punajuurikakkua ja lakritsituorejuustoa

KOKO_SUOMI_LEIPOO_5_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_PUNAJUURIKAKKU_KUVA_ANNA_GREUS-5

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa teknisenä tehtävänä tehtiin punajuurikakku.

Kakku

  • Punajuuri 300 g
  • Vehnäjauho 200 g
  • Kananmuna 170 g
  • Fariinisokeri 100 g
  • Sokeri 70 g
  • Leivinjauhe 2 tl
  • Kaakaojauhe ½ rkl
  • Rosmariini 2 tl
  • Vaniljasokeri 2 tl
  • Voi 180 g

Täyte ja kuorrute; Lakritsitäyte

  • Vesi 2 dl
  • Lakuja 60 g
  • Lakritsijauhe maun mukaan
  • Tuorejuusto n. 300 g
  • Sokeri
  • Tomusokeria
  • (Voi)

Koristeet

  • Punajuuresta

Valmistusohje

OHJEET: Kuori ja raasta punajuuri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokerit. Sekoita kevyesti vaahtoon punajuuriraaste, kuivat aineet ja sulatettu voi. Kaada massa 20 cm irtopohjavuokaan.

Paista.

Pilko lakut pieniksi paloiksi. Sulata lakut veteen keittämällä. Lisää lakritsijauhetta maun mukaan. Valmista lakritsituorejuustotäyte käyttämällä valmistamaasi lakritsikastiketta, tuorejuustoa, tomusokeria (ja voita). Valmista punajuuresta haluamiasi (kakkuun sopivia) koristeita. Käytettävänäsi on; tuore punajuuri, sokeri, vesi, sitruuna, rypsiöljy, suola, ruokosokeri. Halkaise kakku kahteen osaan. Täytä kakku haluamallasi tavalla. Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!