Koko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.
Taikina
- 150 g Sunnuntai margariinia
- 300 g sokeria
- 2 kananmunaa
- 4,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 400 g punajuuriraastetta
- 1dl maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g valmista pikkuleipätaikinaa
Siirappi
- 2 dl punajuurimehua
- 2 dl marjoja
- 1 dl sokeria
Kuorrutus
- 100 g voita
- 150 g valkosuklaata
Koristelu
- 2 pientä punajuurta
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
KAKKUPOHJA: Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri yleiskoneella. Lisää yksitellen munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon punajuuriraasteen sekä maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Lisää valmis taikina paloina. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 45 min.
VALMISTA KUORRUTUS: Vaahdota rasva. Lisää tomusokeri kolmessa osassa joukkoon ja sen jälkeen punajuuren mehu, sitruunan happoa ja likööri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle niin, että kakun kuviointi tule hyvin esille.
KORISTELE: Viipaloi pienistä punajuurista kuorineen ohkaisia viipaleita. Keitä sokerista ja vedestä siirappi. Keitä punajuuren viipaleitä siirapissa noin 20 min. Kuivata 150 asteessa 20 min. Jäähdytä talouspaperilla ja puuteroi tomusokerilla siivilän avulla ennen kakulle asettelua. Keitä sokeriliemi 118 asteeseen ja tiputtele pieniä sokeripisaroita leivinpaperille. Käytä ne koristeena kuorrutteen päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa