Koko Suomi leipoo: Lastenkutsujen marjainen väriyllätys
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.
Pohja
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus
- 5 dl kermaa
- 1 dl vaniljakreemijauhetta
- ½ dl tomusokeria
- 1 dl mansikkahilloa
- 2 dl Candy Melts (sininen)
Koristeet
- 1 dl kuivattuja vadelmia
- 1 dl tuoreita vadelmia
- 1 dl pensasmustikoita
- Sinisiä nonparelleja
- Vaahtokarkkeja
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista 190-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
TÄYTE JA KUORRUTUS: Vaahdota kerma. Lisää siihen tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen mansikkahillo ja värjää toinen osa punaiseksi.
Kostuta kakku vedellä. Täytä mansikkamoussella. Kuorruta kakku punaisella kermalla. Sulata candy meltsit ja valuta kakun reunoille. Kasaa koristeet kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"