Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku
Koko Suomi leipoo ohjelman neljännen kauden viidennen jakson teknisessä tehtävässä kilpailijoiden piti leipoa porkkanakakku. Reseptin mukaisen kakun valmistusaika on noin 1,5 tuntia.
Pohja
- 180 g kananmuna
- 100 g fariinisokeri
- 80 g sokeria
- 220 g vehnäjauho
- 260 g porkkanaraaste
- 130 g voi (sulatettuna)
- 2 tl leivinjauhe
- 1 tl sooda
- 2 tl kaneli
- 1 tl inkivääriä
- hyppysellinen suola
Kuorrutus
- 85 g sulatejuusto
- 170 g tuorejuusto
- 120 g pehmeä voi
- n. 240 g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeri
- raastettu sitruunan kuori
Kostutus
- sitruunan mehu
Valmistusohje
Sulata voi.
Kuori ja raasta porkkana.
Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet.
Lisää munasokerivaahtoon voisula, porkkanaraaste ja kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada massa irtopohjavuokaan.
Paista kypsäksi.
Jäähdytä ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus.
Kostuta pohja sitruunanmehulla. Levitä kuorrutteesta puolet kakun väliin ja puolet kakun päälle.
Koristele käsintehdyillä marsipaaniporkkanoilla ja mantelirouheella.
Tarjoile kakku kokonaisena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku