Koko Suomi leipoo: Täytekeksit
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa teknisenä tehtävänä valmistettiin täytekeksejä.
Keksimassa
- Voi 100 g
- Sokeri 120 g
- Kananmuna 1 kpl tai keltuainen 2 kpl
- Vehnäjauho n. 200 g
- Leivinjauhe ¼ tl
- Vaniljasokeri 1 tl
- (Sitruuna 1 kpl)
Täyte; Suklaakreemi
- Maitosuklaa 100 g
- Kaakaojauhe n. 1,5 tl
- Kuuma vesi (kaakaojauheen liotukseen)
- Voi 50 g
- Tomusokeri 30 g
- Tuorejuusto 40 g
- Vaniljasokeri maun mukaan
- Mausta haluamallasi tavalla
Valmistusohje
KEKSIMASSA: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu (käytä haluamasi määrä). Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne massaan. Laita kylmään jähmettymään.
TÄYTE: Sulata maitosuklaa. Kiehuta vesi ja liota kaakaojauhe. Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja suklaa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta.
KEKSIEN VALMISTAMINEN: Kaulitse massa ohueksi levyksi. Ota pikkuleipämuotilla keksejä. Paista. Täytä suklaakreemillä. Viimeistele ja koristele annetuilla raaka-aineilla haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku