Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Terveellinen vadelma-suklaaleivos, Paulan resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps6_beautyshots_taidonna25C225A8yte_paula_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 20:47

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.

Pohja

  • ¾ dl Kaurahiutaleita
  • ¾ dl cashew-pähkinöitä
  • ½ dl Kookoshiutaleita
  • 1 ½ rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ rkl vaahterasiirappia
  • 1-2 tl kanelia (ceylon)

Vadelmakerros

  • 3 dl cashew-pähkinöitä (kylmässä vedessä liotettuja)
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1 dl hunajaa
  • 200 g vadelmia (pakaste)
  • 2 tl agar agar -jauhetta
  • ¾ dl vettä

Suklaa-hasselpähkinätahna

  • 2,5 dl Kokonainen hasselpähkinä
  • ¾ dl kookosöljyä
  • 1-2 rkl karppitomusokeria
  • ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta

Limeshotit

  • 2 kpl limeä
  • 1-2 rkl karppitomusokeria
  • 2 tl agar agaria
  • 3 cm pala inkivääriä

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät ja kookoshiutaleet. Mausta seos kanelilla. Lisää öljy ja siirappi. Sekoita.
Kaada seos kulhoon ja kääntele huolella myslin joukkoon. Paahda mysliä 175 asteisessa uunissa noin 15min. Kääntele seosta paistamisen puolessa välissä. Voit paahtaa suklaakerrokseen tulevat hasselpähkinät samaan aikaan myslin kanssa. Anna myslin jäähtyä ja hienonna se sitten karkeaksi muruksi tehosekoittimessa max 1 min ajan. Jätä pohja vielä odottamaan täytteiden valmistumista.

VADELMAKERROS: Laita cashew pähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään kolmen tunnin ajaksi. Keitä vadelmat kattilassa, mikäli ne ovat ulkomaisia. Purista sitruunasta mehua ½ dl ja lisää vadelmien joukkoon. Hienonna pähkinöitä tehosekoittimessa pari minuuttia. Lisää joukkoon vadelmat, vanilja, öljy ja hunaja. Sekoita tasaiseksi tahnaksi noin 5 min ajan. Laita vesi ja agar agar kattilaan. Keittele seosta tasan 2 min. Lisää agar seos vadelmaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos pieniin silikonisiin annosvuokiin, joiden leveys on noin 5cm ja korkeus noin 7cm. Lusikoi seos ruokalusikallinen kerrallaan, jotta kakuista tulee samankokoisia. Tasoita pinta ja nosta vuoka pakkaseen noin tunniksi.

SUKLAA-HASSELPÄHKINÄTAHNA: Paahda pähkinät pannulla tai uunissa 175 asteessa 12-15min. Voit paahtaa pähkinät samaan aikaan myslin kanssa. Mikäli pähkinöissä on kuori, poista se pyyhkeen avulla. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa tahnaksi 5-10 min ajan. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää 4-5 ruokalusikallista suklaaseosta myslin joukkoon. Painele 1-2 tl mysliä jokaiseen vuokaan vadelmatäytteen päälle ja nosta vuoka vielä kylmään vähintään vartiksi. Suklaatahnaa voi myös hieman jämäköittää kylmässä. Mikäli se kerkeää jähmettyä liikaa, voi tahnaa pehmittää mikrossa 5 sekunnin pätkissä. Kun leivokset ovat jähmettyneet, kumoa ne muotista ja lusikoi suklaatahnaa leivosten päälle koristeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit