Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Suklaiset pekaani-minijuustokakut, Nanetten resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps3_beautyshots_taidonna25C225A8yte_nanette_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 11.12.2023 14:47

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Keksipohja

  • 120 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 100 g tumma suklaata
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • Voita voiteluun

Suklaatäyte

  • 300 g tuorejuustoa, maustamaton
  • 4 kpl kananmunaa
  • 100 g tumma suklaata
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • Ripaus suolaa
  • Vettä vesihauteeseen 1 l

Pursotukset

  • 100 g tumma suklaata
  • ¾ dl kuohukermaa

Suklaakoristeet

  • 75 g tumma suklaata

Paahdetut pekaanipähkinät

  • 10 kpl pekaanipähkinöitä
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 rkl voita (suolaton)
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

KEKSIPOHJA: Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen kananmuna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Raasta sitruuna. Lisää kuivat aineet ja sitruunan kuoriraaste voi-sokeriseokseen. Purista myös mukaan sitruunan mehu. Rouhi suklaa ja pekaanipähkinät. Lisää myös suklaa ja pekaanipähkinät taikinan joukkoon esim. puuhaarukalla käännellen. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin. Voitele muffinssipellin kolot voilla. Jaa keksitaikina muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjia 170 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
 

SUKLAATÄYTE: Sekoita kananmunat, tuorejuusto ja fariinisokeri keskenään vispilällä. Sulata täytteen suklaa mikrossa tai vesihauteessa (tai kylmään uuniin laitettuna uunin lämmetessä alussa). Lisää sula suklaa varovasti muun täytteen joukkoon. Sekoita hyvin. 

TÄYTTÄMINEN JA VIIMEISTELY: Rouhi pekaanipähkinät ja mausta ne suolalla. Ripottele pekaanipähkinämuru keksipohjien päälle. Kaada täyte vuokiin. Kuumenna 1 litra vettä kiehuvaksi. Kaada kuuma vesi syvän uunipellin puoleen väliin. Nosta peltinen muffinivuoka vesihauteeseen. Varo, ettei piirakoiden joukkoon pääse vettä. Paista piirakoita 150 asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan. Kumoa jäähtyneet piirakat vuoistaan. 

PURSOTUKSET: Mittaa suklaa ja kuohukerma kattilaan. Kuumenna seosta pikkuhiljaa, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasainen. Anna suklaaganachen jäähtyä. Vaahdota ganache kevyesti sähkövatkaimella. Siirrä suklaaganache pursotinpussiin, jonka päässä on tähtitylla. 

SUKLAAKORISTEET: Aloita suklaakoristeiden valmistaminen temperoimalla suklaata. Rouhi suklaa. Sulata suklaa aluksi 55 asteiseksi, jäähdytä 28 asteiseksi, ja lopulta lämmitä 31 asteiseksi. Taittele leivinpaperista pursotinpussi. Siirrä temperoitu suklaa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle suklaakoristeita. Siirrä koristeet jääkaappiin. 

PAAHDETUT PEKAANIPÄHKINÄT: Mittaa paistinpannulle fariinisokeri, voi sekä pekaanipähkinät. Kuumenna seosta niin, että fariinisokeri sulaa. Sekoita, ja varo, ettei seos pääse palamaan. Mausta pähkinät suolalla. Kun pähkinät ovat saaneet väriä, siirrä ne pois pannulta jäähtymään. Pursota piirakoiden päälle vaahdotettu suklaaganache, asettele suklaakoriste ja paahdettu pekaanipähkinä. Nosta piirakat tarjoiluastialle.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit