Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Kaurarieskaset
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa kaurarieskasia. Näiden leipästen valmistamiseen menee noin tunti.
Ainekset
- piimä 400 g
- kaurahiutale 220 g
- hiiva 10 g
- suola 10 g
- vehnäjauho 120 g
- porkkana 150 g
- juustoraaste 50 g
- rypsiöljy 20 g
Viimeistelyyn
- Sulatettua voita
Valmistusohje
Sekoita hiiva ja kaurahiutale piimään. Anna vetäytyä noin 20 minuuttia.
Kuori ja raasta porkkana. Lisää loput raaka-aineet ja vaivaa löysähköksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä jauhotetulla pöydällä leivinliinan alla.
Paloittele taikina 10 yhtä suureen palaan
Muotoile pyöreiksi rieskoiksi.
Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille.
Pistele rieskoihin reikiä.
Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes rieskat ovat rapean kypsiä.
Voitele rieskat heti paiston jälkeen voisulalla.
Laita kaikki valmistamasi rieskat tarjoiluastialle, leivinliinaa somisteena käyttäen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa