Peruna-purjorieskat ja hiivaleipä
Sami Garam valmistaa maukkaat peruna-purjorieskat ja hiivaleivän käden käänteessä. Kokeile itse kotona näitä helppotekoisia suolaisia leivonnaisia. Ne maistuvat hyvin esimerkiksi erilaisten keittojen kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Peruna-purjorieskat
- 3 dl valmista perunamuusia
- pala purjoa
- 1 kananmuna
- 1-2 dl maitoa tai piimää
- noin 2 dl jauhoja
- suolaa
Hiivaleipä
- 5 dl vettä
- 1 pala hiivaa
- noin 1 l hiivaleipäjauhoja
- 2-3 tl suolaa
Valmistusohje
Suikaloi purjo ja sekoita ainekset sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taputtele taikinaa leivinpaperille pieniksi rieskoiksi jauhotetuin sormin.
Pistele rieskoihin reikiä ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes rieskat saavat hieman väriä.
Murra hiiva kädenlämpöiseen veteen ja mausta se suolalla. Sekoita jauhot pikkuhiljaa joukkoon kunnes taikina on paksua ja sileää.
Anna sen nousta ensin kulhossa, sitten vielä limppuina ja paista 180-asteisessa uunissa tunnin verran.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi