Peruna-purjorieskat ja hiivaleipä

Sami Garam valmistaa maukkaat peruna-purjorieskat ja hiivaleivän käden käänteessä. Kokeile itse kotona näitä helppotekoisia suolaisia leivonnaisia. Ne maistuvat hyvin esimerkiksi erilaisten keittojen kanssa.

Peruna-purjorieskat

  • 3 dl valmista perunamuusia
  • pala purjoa
  • 1 kananmuna
  • 1-2 dl maitoa tai piimää
  • noin 2 dl jauhoja
  • suolaa

Hiivaleipä

  • 5 dl vettä
  • 1 pala hiivaa
  • noin 1 l hiivaleipäjauhoja
  • 2-3 tl suolaa

Valmistusohje

Suikaloi purjo ja sekoita ainekset sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taputtele taikinaa leivinpaperille pieniksi rieskoiksi jauhotetuin sormin.

Pistele rieskoihin reikiä ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes rieskat saavat hieman väriä.

Murra hiiva kädenlämpöiseen veteen ja mausta se suolalla. Sekoita jauhot pikkuhiljaa joukkoon kunnes taikina on paksua ja sileää.

Anna sen nousta ensin kulhossa, sitten vielä limppuina ja paista 180-asteisessa uunissa tunnin verran.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!