Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Pitaleipä

koko_suomi_leipoo_s8_eps7_tekninen_tehtävä_laura_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 26.10.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin pitaleipiä.

  • Kokonaisvalmistusaika: 105 min
  • Annosmäärä: 8 kpl

Taikina

  • 250 ml vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 5 g (1 tl) suolaa
  • 30 ml oliiviöljyä
  • 330 g (n. 5 dl) erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

PITALEIVÄT: Murenna hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan kohota vähintään 20 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kaulitse tai taputtele pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi ja asettele uunipellille kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle. Nostata.

Paista 220 - 250 asteessa kypsiksi.

TÄYTE: Täytteen/täytteitä voit valmistaa annettuja raaka-aineita käyttäen. Tee viilto pitaleipiin ja täytä kuusi pitaleipää. Huomiothan, että kaksi pitaleipää tulee jättää täyttämättä ja viiltämättä, mutta on laitettava tarjolle tuomarointia varten.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit