Koko Suomi leipoo: Pitaleipä
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin pitaleipiä.
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 45min
- Annosmäärä: 8 kpl
Taikina
- 250 ml vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 5 g (1 tl) suolaa
- 30 ml oliiviöljyä
- 330 g (n. 5 dl) erikoisvehnäjauhoja
Valmistusohje
PITALEIVÄT: Murenna hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan kohota vähintään 20 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kaulitse tai taputtele pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi ja asettele uunipellille kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle. Nostata.
Paista 220 - 250 asteessa kypsiksi.
TÄYTE: Täytteen/täytteitä voit valmistaa annettuja raaka-aineita käyttäen. Tee viilto pitaleipiin ja täytä kuusi pitaleipää. Huomiothan, että kaksi pitaleipää tulee jättää täyttämättä ja viiltämättä, mutta on laitettava tarjolle tuomarointia varten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka