Maalaistalon leipä
Leipomalla leivän suureksi sarveksi saat siitä komean ruokapöydän koristuksen. Voit leipoa myös pieniä annosleipiä samalla tavalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi leipä
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 1 dl kauraryynejä
- 3 dl grahamjauhoa
- n. 10 d karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa sileäksi, notkeaksi taikinaksi. Peitä ja anna nousta 40 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina hyvin. Kauli taikinasta iso kolmio ja kääri se rullalle pitkältä sivulta alkaen. Ripota vähän jauhoja pinnalle ja nosta pellille, taivuta sarven muotoon. Nostata liinan alla 30 minuuttia.
3. Paista leipää uunin alatasolla 10 minuuttia, alenna lämpö sitten 175 asteeseen ja paista kypsäksi, noin 30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti