Koko Suomi leipoo: Kolmen juuston hachapuri

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_4_BEAUTYSHOTS_HACHAPURI-ZANNI_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa leivottiin kolmen juuston hachapuri.

Taikina

  • 325 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 5 g Sunnuntai kuivahiivaa
  • 1 kpl (60 g) kananmuna
  • 1 kpl (20 g) kananmunan keltuainen
  • 1,5 dl kermaviiliä
  • ripaus merisuolaa

Täyte

  • 150 g fetaa
  • 150 g mozzarellaa
  • 6 kpl viiriäisen munia
  • 20 g parmesaania

Voiteluun

  • Kananmunaa

Valmistusohje

OHJE: Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot, munat, hiiva ja kermaviili keskenään. Vaivaa, kunnes taikina on elastinen ja tasainen. Kelmuta taikina ja anna levätä 20 minuuttia. Kauli taikinasta kuusi soikean muotoista palaa ja aseta juustot keskelle. Ala rullata taikinaa joka reunasta tasaisesti, kunnes saat veneen muodon. Voitele reunat munalla. Paista 200 asteessa kullanruskeaksi. Riko viiriäisen muna keskelle leipää ja paista vielä muutama minuutti. Viimeistele parmesaanilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.