Koko Suomi leipoo: Kolmen juuston hachapuri
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa leivottiin kolmen juuston hachapuri.
Taikina
- 325 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 5 g Sunnuntai kuivahiivaa
- 1 kpl (60 g) kananmuna
- 1 kpl (20 g) kananmunan keltuainen
- 1,5 dl kermaviiliä
- ripaus merisuolaa
Täyte
- 150 g fetaa
- 150 g mozzarellaa
- 6 kpl viiriäisen munia
- 20 g parmesaania
Voiteluun
- Kananmunaa
Valmistusohje
OHJE: Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot, munat, hiiva ja kermaviili keskenään. Vaivaa, kunnes taikina on elastinen ja tasainen. Kelmuta taikina ja anna levätä 20 minuuttia. Kauli taikinasta kuusi soikean muotoista palaa ja aseta juustot keskelle. Ala rullata taikinaa joka reunasta tasaisesti, kunnes saat veneen muodon. Voitele reunat munalla. Paista 200 asteessa kullanruskeaksi. Riko viiriäisen muna keskelle leipää ja paista vielä muutama minuutti. Viimeistele parmesaanilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka