Ilmavat teeleivät
Tässä on klassisten, ilmavin ja kevyiden teeleipien perusresepti. Leivo ne pyöreiksi, tai suurella pellillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
40 kpl
- 100 g voita
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1,6 l vehnäjauhoja
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Sulata voi ja kaada päälle maito. Kuumenna 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Lisää jauhoseos taikinanesteeseen vähän kerrallaan. Työstä sopivan kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
2. Kumoa taikina leivinpöydälle, kaulitse ja ota siitä pyöreitä teeleipiä. Pistele haarukalla ja laita leivinpaperille pellille. Anna kohota vielä 60 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista teeleipiä uunissa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä liinaan käärittyinä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka