Ilmavat teeleivät

Tässä on klassisten, ilmavin ja kevyiden teeleipien perusresepti. Leivo ne pyöreiksi, tai suurella pellillä.

40 kpl

  • 100 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1,6 l vehnäjauhoja
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja kaada päälle maito. Kuumenna 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Lisää jauhoseos taikinanesteeseen vähän kerrallaan. Työstä sopivan kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota 30 minuuttia.

2. Kumoa taikina leivinpöydälle, kaulitse ja ota siitä pyöreitä teeleipiä. Pistele haarukalla ja laita leivinpaperille pellille. Anna kohota vielä 60 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Paista teeleipiä uunissa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä liinaan käärittyinä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!