Omena-inkiväärikompotti
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 Granny Smith -omenaa
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- ripaus kurkumaa
- hieman suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 sitruuna
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi omenat. Sulata sokeri kattilassa. Lisää joukkoon etikka, kurkuma, raastettu inkivääri, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä himppu suolaa. Lisää joukkoon kuutioitu omena ja vesi. Kypsennä kompottia miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Rakenteen tulee olla pehmeä, mutta ei kastikemainen. Ole varovainen sillä kompotti palaa helposti pohjaan.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä vaaleiden liharuokien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa