Kolme klassista intialaista drinkkiä

Drinkin ei välttämättä tarvitse sisältää alkoholia. Seuraavassa kolme maukasta ja virkistävää juomaa.

Ainekset

  • 4 lasillista

Lassi

  • 5 dl luonnonjogurttia
  • 3 dl maitoa
  • 10 jääpalaa

Maustamiseen

  • ½ tl suolaa tai 8 rkl sokeria

Mangolassi

  • 3 dl luonnonjogurttia
  • 125 g mangoa
  • ½ tl sitruunamehua
  • 5 rkl kylmää vettä
  • 4 rkl sokeria
  • 10-12 jääpalaa

Mango-appelsiinijuoma

  • 2 kypsää mangoa
  • 2½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 1 tl sokeria
  • 10-12 jääpalaa

Valmistusohje

1. Lassi: Kaada jogurtti, maito ja jääpalat yleiskoneeseen tai tehosekoittimeen. Valitse, haluatko maustaa lassisi suolalla vai sokerille. Sekoita 20-20 sekunnin ajan, kaada kannuun ja tarjoa heti.

2. Mangolassi: Kuori ja paloittele mango. Pane mango, jogurtti, sitruunamehu, vesi ja sokeri tehosekoittimeen. Sekoita noin 20 sekunnin ajan, kunnes sokeri liukenee Lisää jääpalat ja sekoita vielä 15-20 sekoita. Kaada kannuun ja tarjoa heti.

3. Mango-appelsiinijuoma: Kuori ja paloittele mango. Pane se, appelsiinimehu ja mahdollinen sokeri tehosekoittimeen ja sekoita noin 20 sekunnin ajan. Lisää jäät ja sekoita vielä 10-15 sekuntia, kunnes jäät ovat melkein täysin murskaantuneet. Kaada kannuun ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.