Kotitekoinen mysli tuoreiden marjojen kera

Mitäs sanoisit kesäaamiaisesta, jolla tarjottaisiin itse tehtyä mysliä ja tuoreita marjoja? Tällä ohjeella voit toteuttaa sen. Useita aineksia paahdetaan uunissa, jolloin maut voimistuvat.

12 desin annos

  • 2 dl ruishiutaleita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl hirssihiutaleita
  • 1 ½ dl rouhittuja auringonkukansiemeniä
  • 2 dl corn flakes
  • 1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
  • 1 dl rusinoita
  • ½ dl ruusunmarjajauhetta
  • ½ dl pistaasipähkinöitä

Tarjoiluun

  • jogurttia, viiliä tai maitoa
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita keskenään ruis-, kaura- ja hirssihiutaleet sekä rouhitut auringonkukansiemenet, kaada ne uunivuokaan tai uunipannuun ja paahda niitä uunissa noin 25 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin.

2. Sekoita kekskenään corn flakes, pellavansiemenet, rusinat, ruusunmarjajauhe ja pistaasipähkinät. Lisää joukkoon paahdettu seos ja sekoita hyvin. Säilytä mysli tiiviisti suljettavassa purkissa.

3. Tarjoile mysli jogurtin, viilin tai maidon sekä tuoreiden marjojen kanssa. Vinkki: vaihda rusinat 2 desiin kuivattuja omenapaloja tai muihin kuivattuihin hedelmiin, kuten taateleihin, viikunoihin tai päärynöihin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.