Kotitekoinen mysli tuoreiden marjojen kera
Mitäs sanoisit kesäaamiaisesta, jolla tarjottaisiin itse tehtyä mysliä ja tuoreita marjoja? Tällä ohjeella voit toteuttaa sen. Useita aineksia paahdetaan uunissa, jolloin maut voimistuvat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
12 desin annos
- 2 dl ruishiutaleita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl hirssihiutaleita
- 1 ½ dl rouhittuja auringonkukansiemeniä
- 2 dl corn flakes
- 1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
- 1 dl rusinoita
- ½ dl ruusunmarjajauhetta
- ½ dl pistaasipähkinöitä
Tarjoiluun
- jogurttia, viiliä tai maitoa
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita keskenään ruis-, kaura- ja hirssihiutaleet sekä rouhitut auringonkukansiemenet, kaada ne uunivuokaan tai uunipannuun ja paahda niitä uunissa noin 25 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin.
2. Sekoita kekskenään corn flakes, pellavansiemenet, rusinat, ruusunmarjajauhe ja pistaasipähkinät. Lisää joukkoon paahdettu seos ja sekoita hyvin. Säilytä mysli tiiviisti suljettavassa purkissa.
3. Tarjoile mysli jogurtin, viilin tai maidon sekä tuoreiden marjojen kanssa. Vinkki: vaihda rusinat 2 desiin kuivattuja omenapaloja tai muihin kuivattuihin hedelmiin, kuten taateleihin, viikunoihin tai päärynöihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka