Lammaspaistia rosmariinin kera
Paista pieniä, kiinteitä omenoita ja sipulia lampaanpaistin kaveriksi, se on kaunista ja ennen kaikkea erittäin maukasta. Omenat antavat paistille hieman happamuutta, ja maistuvat hieman valkosipulilta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kymmenelle
- 2 ½ kg lampaanpaistia luineen
- 1 sitruunan mehu
- ¾ dl japanilaista soijaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl tuoretta rosmariinia
- 10 omenaa
- 1 kokonainen valkosipuli
- 10 pikkusipulia
- paistin paistoliemi
- 1 dl omenamehua
- 3 rkl vehnäjauhoja
- soijaa
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyyhi paisti kunnolla kuivaksi ja aseta se uunipannulle. Sekoita sitruuna, soija, mustapippuri, rosmariini ja 2 puristettua valkosipulinkynttä. Penslaa paisti seoksella ja laita uuniin, paista 30 minuuttia.
2. Kuori sipulit. Poista omenoista siemenkodat. Laita kuorittu valkosipulinkynsi jokaisen omenan sisään. Käännä paisti ja penslaa myös toinen puoli. Asettele sipulit vuokaan, penslaa myös ne mausteseoksella. Lisää hieman vettä vuokaan. Pistä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista vielä 15 minuuttia.
3. Laita omenat vuokaan paistin viereen. Penslaa paistia aina välillä kunnes mausteseos on loppu, lisää vettä vuokaan tarvittaessa. Paista, kunnes paistin sisälämpötila on 65 astetta vaaleanpunaiselle lihalle, 72 astetta läpikypsälle lihalle. Kääri paisti voipaperiin ja anna sen levätä vähintään 10 minuuttia ennen viipalointia.
4. Säästä vuokaan kertynyt liemi. Mittaa se ja lisää vettä niin että saat yhteensä 5 dl. Lisää 1 dl omenamehua ja vatkaa mukaan 3 rkl vehnäjauhoja. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta muutamalla tipalla soijaa ja tarvittaessa suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti