Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella
Pääsiäislammasresepti etsinnässä? Keittiömestari Pekka Terävä neuvoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten valmistuvat parhaat pääsiäisruoat karitsasta. Nappaa ohjeet karitsan niskaan, karitsan ulkofileeseen ja karitsan sisäpaistiin.
Karitsan niska
- 4 kpl karitsan niskaa
Karitsan ulkofilee
- 1 kpl karitsan ulkofile
- 50 g voita
- 1 ruukku timjamia
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- suolaa, rypsiöljyä ja mustapippuria
Karitsan sisäpaisti
- Karitsan sisäpaisti
- 100 g voita
- 1 ruukku timjamia
- 2 kpl valkosipulin kynsiä
- suolaa, mustapippuria ja rypsiöljyä
Valmistusohje
Karitsan niska:
- Laita karitsan niska 5-prosenttiseen suolaliemeen kuudeksi tunniksi.
- Poista niska suolaliemestä ja laita kylmään veteen ja pidä niskat toiset kuusi tuntia vedessä.
- Kypsennä vakuumissa 80 asteessa 8 tuntia ja jäähdytä. Jos sinulla ei ole kotona vakuumikypsennysmahdollisuutta, niin laita uunipellille, peita palat tuorekelmulla tai foliolla ja kypsennä 80-asteessa uunissa 8 h.
Karitsan ulkofilee:
- Poista karitsan ulkofileestä kalvo. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy. Laita maustetut fileet pannulle, anna paistua noin 2-3 minuuttia ja käännä fileet.
- Lisää pannulle, rikottu valkosipulin kynsi, voi ja timjami. Heittele voita lusikalla fileiden päälle, jotta filee saa makua, sekä mehukkuutta.
- Ota fileet noin 5 minuutin jälkeen pois pannulta ja anna vetäytyä n. 5 min. Leikkaa fileistä viipaleita ja tarjoile.
Karitsan sisäpaisti
- Poista sisäpaistista kalvot ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy ja laita maustettu paisti pannulle. Anna paistua noin 5 minuuttia ja käännä paisti.
- Lisää pannulle, rikotut valkosipulinkynnet, voi ja timjami. Heittele lusikalla voita paistin päälle koko ajan, jotta paisti saa Makua sekä mehukkuutta.
- Ota paisti noin 10 minuutin jälkeen pois pannulta ja laita paisti 180-asteiseen uuniin. Laita paistiin sisälämpömittari (anturi paksuimpaan kohtaan) ja laita tavoitelämpötilaksi 57 astetta.
- Ota paisti pois uunista kun sisälämpö on 57 astetta. Anna vetäytyä reilu 5 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku