Karitsan niska:
- Laita karitsan niska 5-prosenttiseen suolaliemeen kuudeksi tunniksi.
- Poista niska suolaliemestä ja laita kylmään veteen ja pidä niskat toiset kuusi tuntia vedessä.
- Kypsennä vakuumissa 80 asteessa 8 tuntia ja jäähdytä. Jos sinulla ei ole kotona vakuumikypsennysmahdollisuutta, niin laita uunipellille, peita palat tuorekelmulla tai foliolla ja kypsennä 80-asteessa uunissa 8 h.
Karitsan ulkofilee:
- Poista karitsan ulkofileestä kalvo. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy. Laita maustetut fileet pannulle, anna paistua noin 2-3 minuuttia ja käännä fileet.
- Lisää pannulle, rikottu valkosipulin kynsi, voi ja timjami. Heittele voita lusikalla fileiden päälle, jotta filee saa makua, sekä mehukkuutta.
- Ota fileet noin 5 minuutin jälkeen pois pannulta ja anna vetäytyä n. 5 min. Leikkaa fileistä viipaleita ja tarjoile.
Karitsan sisäpaisti
- Poista sisäpaistista kalvot ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy ja laita maustettu paisti pannulle. Anna paistua noin 5 minuuttia ja käännä paisti.
- Lisää pannulle, rikotut valkosipulinkynnet, voi ja timjami. Heittele lusikalla voita paistin päälle koko ajan, jotta paisti saa Makua sekä mehukkuutta.
- Ota paisti noin 10 minuutin jälkeen pois pannulta ja laita paisti 180-asteiseen uuniin. Laita paistiin sisälämpömittari (anturi paksuimpaan kohtaan) ja laita tavoitelämpötilaksi 57 astetta.
- Ota paisti pois uunista kun sisälämpö on 57 astetta. Anna vetäytyä reilu 5 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.