Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lampaanpaisti provencale

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paistin valmistuksessa lihalämpömittari on korvaamaton apu. Kun lampaanpaistin sisälämpötila on 70 astetta, liha on punertavaa. Kypsän lihan lämpötila on 75 astetta. Tarjoa paistin kanssa kasvispaistosta, paistoliemestä valmistettua kastiketta ja keitettyjä tai paistettuja perunoita.

6 annosta

  • 2 kg lampaanpaistia luineen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl rosmariinia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • voita
  • vettä ja valkoviiniä

Kasvispaistos

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • 4 tomaattia
  • suolaa, mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl murennuttua vaaleaa leipää
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet pitkittäin. Puhdista liha, tee siihen terävällä veitsellä viiltoja ja paina valkosipulit viiltokohtiin. Hiero mausteet lihan pintaan. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Pane paisti uunipellille. Leikkaa pinnalle voinokareita. Kaada pellille kaksi desilitraa vettä. Kypsennä 1,5-2 tuntia. Ota paisti uunista ja anna sen vetäytyä alumiinifolioon käärittynä. Kaada uunipellille vettä tai valkoviiniä ja sekoita. Kaada liemi kattilaan.

2. Nosta uunin lämpötilaa 20 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Kypsennä 10 minuuttia.

.3 Jauha leipä, persilja ja puserrettu valkosipuli tehosekoittimessa. Sirottele seos kasvisten päälle ja pirskottele pinnalle lisää öljyä. Gratinoi noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja paistos kauniin kullanruskea. Viipaloi paisti ja tarjoa kasvispaistoksen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti