Lampaanpaisti provencale
Paistin valmistuksessa lihalämpömittari on korvaamaton apu. Kun lampaanpaistin sisälämpötila on 70 astetta, liha on punertavaa. Kypsän lihan lämpötila on 75 astetta. Tarjoa paistin kanssa kasvispaistosta, paistoliemestä valmistettua kastiketta ja keitettyjä tai paistettuja perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
6 annosta
- 2 kg lampaanpaistia luineen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl rosmariinia
- 4 valkosipulinkynttä
- voita
- vettä ja valkoviiniä
Kasvispaistos
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1 keskikokoinen munakoiso
- 4 tomaattia
- suolaa, mustapippuria
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl murennuttua vaaleaa leipää
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet pitkittäin. Puhdista liha, tee siihen terävällä veitsellä viiltoja ja paina valkosipulit viiltokohtiin. Hiero mausteet lihan pintaan. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Pane paisti uunipellille. Leikkaa pinnalle voinokareita. Kaada pellille kaksi desilitraa vettä. Kypsennä 1,5-2 tuntia. Ota paisti uunista ja anna sen vetäytyä alumiinifolioon käärittynä. Kaada uunipellille vettä tai valkoviiniä ja sekoita. Kaada liemi kattilaan.
2. Nosta uunin lämpötilaa 20 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Kypsennä 10 minuuttia.
.3 Jauha leipä, persilja ja puserrettu valkosipuli tehosekoittimessa. Sirottele seos kasvisten päälle ja pirskottele pinnalle lisää öljyä. Gratinoi noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja paistos kauniin kullanruskea. Viipaloi paisti ja tarjoa kasvispaistoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku