Italialainen lampaanpaisti

Rosmariini ja sardellit antavat tuoksua ja makua lampaanpaistille. Jos haluat vielä lisää terää ota mukaan muutama valkosipulinkynsi.

Kahdeksalle

  • 2-2,5 kg lampaanpaistia
  • 1 prk sardelleja
  • 2 tl rosmariinia
  • 75 g voisulaa
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • arrowjuurta
  • soijaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hiero paistiin suolaa ja pippuria. Aseta se ritilälle uunipannun ylle. Paina lihaan paistomittari.

2. Hienonna sardellit ja levitä lihalle. Höylää päälle kylmää voita (tai valkosipulivoita) ja sirottele pinnalle rosmariinia. Paista lihaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Alenna lämpö sitten 200 asteeseen.

3. Lämmitä viini ja viinietikka kasarissa ja valele sillä paistia silloin tällöin. Liha on kypsää, kun mittari näyttää 68-70 astetta.

4. Ota paisti uunista ja kääri folioon. Vispaa pannu lihaliemellä ja siivilöi kasariin. Lisää kerma ja keitä kokoon 15 minuuttia. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta soijalla. Tarjoile salaatin ja uunissa paistettujen lohkoperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!