Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Italialainen lampaanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rosmariini ja sardellit antavat tuoksua ja makua lampaanpaistille. Jos haluat vielä lisää terää ota mukaan muutama valkosipulinkynsi.

Kahdeksalle

  • 2-2,5 kg lampaanpaistia
  • 1 prk sardelleja
  • 2 tl rosmariinia
  • 75 g voisulaa
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • arrowjuurta
  • soijaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hiero paistiin suolaa ja pippuria. Aseta se ritilälle uunipannun ylle. Paina lihaan paistomittari.

2. Hienonna sardellit ja levitä lihalle. Höylää päälle kylmää voita (tai valkosipulivoita) ja sirottele pinnalle rosmariinia. Paista lihaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Alenna lämpö sitten 200 asteeseen.

3. Lämmitä viini ja viinietikka kasarissa ja valele sillä paistia silloin tällöin. Liha on kypsää, kun mittari näyttää 68-70 astetta.

4. Ota paisti uunista ja kääri folioon. Vispaa pannu lihaliemellä ja siivilöi kasariin. Lisää kerma ja keitä kokoon 15 minuuttia. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta soijalla. Tarjoile salaatin ja uunissa paistettujen lohkoperunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti