Lihapata pilahviriisin kera

Lihapataan voi käyttää ulkofileetä, paahtopaistia tai sisäpaistia. Tärkeintä on kuitenkin valita mureaa naudanlihaa.

4 annosta

  • 1 iso sipuli
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • 400 g naudanlihaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sinappia
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl ranskankermaa

Pilahviriisi

  • 1 sipuli
  • 2½ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 rkl voita
  • 5 dl kasvislientä
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • ½ dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Harjaa ja puhdista sienet ja paloittele ne pienemmiksi. Leikkaa liha sentin leveiksi ja noin kaksi ja puoli senttiä pitkiksi suikaleiksi ja mausta mustapippurilla. Kuumenna öljy paistinpannulla melko kuumaksi ja ruskista lihasuikaleet nopeasti niin, että ne saavat kauttaaltaan väriä.

2. Lisää sipuli ja herkkusienet ja kuullota välillä sekoittaen noin kolme minuuttia, kunnes ainekset alkavat pehmetä. Lisää tomaattipyree, sinappi ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Lisää lopuksi ranskankerma ja suola. Kuumenna ja tarjoa heti.

3. Pilahviriisi: Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi padassa ja kuullota sipuli ja riisiä koko ajan sekoittaen. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna riisin kypsentyä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää tarvittaessa loppuvaiheessa hieman vettä. Mausta suolalla. Tarjoa pilahviriisi ja ranskankerma lihapadan lisukkeena kumpikin omasta kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.