Kääryleet tomaattikastikkeessa

Näiden maistuvien kääryleiden resepti on kotoisin Costa Ricasta. Ne täytetään luumuilla ja omenalla ja keitetään sitten tomaatilla maustetussa viinikastikkeessa. Kääryleet tarjoillaan keitetyn riisin kera.

Kuudelle

  • 900 g pihvi- tai kinkkulihaa viipaleina
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 12 viipaletta pekonia
  • 1 omena
  • 10 luumua
  • 3 viipaletta vaaleaa leipää
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl paseerattua tomaattia
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 iso tomaatti
  • 1 rkl worcestershirekastiketta
  • 1 ½ dl punaviiniä

Valmistusohje

1. Täyte: Murusta leipä, kuori ja hienonna omena, hienonna luumut ja vatkaa kananmuna kupissa. Sekoita hedelmähake ja leivänmurut, lisää vesi ja sekoita. Lisää paseerattu tomaatti, kananmuna, suola ja pippuri.

2. Kääryleet: Murskaa valkosipuli ja hiero sillä liha, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte lihaviipaleille, kääri ne kokoon, kääri ne pekoniviipaleisiin ja kiinnitä hammastikuilla. Ruskista kääryleet hyvin joka puolelta ja nosta pannusta. Kaada pois osa rasvasta, niin että pannuun jää n. 3 ruokalusikallista.

3. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli, hienonna tomaatti. Paista sipuli ja tomaatti kääryleiden paistorasvassa. Lisää worcestershirekastike ja punaviini, anna kastikkeen poreilla 5 minuuttia. Lisää kääryleet kastikkeeseen ja anna kypsyä kannen alla n. 1 ½ tuntia kunnes liha on mureaa. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa hieman vettä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.