Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohta ja kasviksia filotaikinassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoinen tekee viikonlopuksi maukkaat filotaikinanyytit. Kokeile ohuen ohutta ja maistuvaa filotaikinaa herkullisen lohen kera.

Ainekset

  • 1 tl öljyä
  • 1 dl hienonnettua purjoa
  • 2 dl hienonnettua fenkolia
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 400 g lohta fileenä
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 3 tl öljyä
  • 3 kpl filolevyjä
  • voiteluun 2 rkl öljyä

Kastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • 0,5 rkl makeaa sinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Ota filotaikina sulamaan huoneenlämpöön. Irrota kolme levyä sulaneesta rullasta ja säilytä niitä kelmun alla tarvittaessa.

Sekoita kastikeainekset ja laita kylmään.

Kuullota öljyssä purjo, fenkoli ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Leikkaa lohifilee pitkittäin kahtia ja poista nahka. Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla.

Aseta yksi levy filotaikinaa leivinpaperilla vuoratulle pelille. Sivele reunat ja hieman keskustaa kevyesti öljyllä. Aseta toinen levy päälle. Liimaa samoin vielä kolmas levy päälle.

Laita puolet kasviksista viiden sentin päähän reunasta viiden sentin leveydeltä filolevyn päälle. Aseta lohipalat kasvisten päälle ja ripottele lohen päälle tilli ja loput kasvikset.

Nosta filotaikina päälle ja laita reuna paketin alle. Liimaa öljyllä saumakohta ja päät kiinni.

Laita lohi 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi, kunnes filotaikina on kauniin ruskeaa.

Anna levätä viisi minuuttia ennen leikkaamista. Nauti kastikkeen ja vihreän salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Filo