Lohi-fetapiiras

Valmistaikinastakin saa aikaan erittäin maukkaan piiraan. Pääset valmisteluista hieman helpommalla. Tarjoile piiras haaleana raikkaan rapean salaatin kanssa.

Kuudelle

  • 1 pkt voitaikinaa
  • 500 g lohifileetä

Marinadi

  • 1 maustemitta paprikajauhetta
  • 1 maustemitta rosmariinia
  • 1 maustemitta oreganoa
  • 1 maustemitta meiramia
  • 1 maustemitta basilikaa
  • 3 rkl oliviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl limetti- tai sitruunamehua

Täyte

  • 6 tomaattia
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 kevätsipulia
  • 100 g sokeriherneitä
  • 4 munaa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sekoita keskenään paprika, rosmariini, oregano, meirami ja basilika. Taputtele seos lohifileen pintaan. Lusikoi päälle öljy, sirottele suolaa ja purista sitrusmehu, Paista fileetä uunissa, kunnes se on läpikypsä, noin 30 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Ota lohi uunista, anna jäähtyä ja paloittele pieniksi paloiksi.

2. Nosta uunin lämpötila 175 asteeseen. Kata pyöreä vuoka (läpimitaltaan noin 25 cm) voitaikinalla. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa 15 minuuttia.

3. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Puhdista ja leikkaa kevätsipulit pieniksi paloiksi. Huuhtele ja siisti sokeriherneet. Leikkaa tomaattien päihin ristiviilto. Asettele tomaatit piiraskuoreen ja jaa lohi, feta, sipulit ja sokeriherneet niiden ympärille. Vatkaa munat jauhon, kerman ja maidon kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito ainesten päälle ja paista piirakkaa 35-45 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. Peitä tarvittaessa alumiinifoliolla paistamisen loppupuolella, jos piiras uhkaa tummua liikaa.

Parhaat ruokaohjelmat