Kasvisnyytit

Nauti söpöt kasvisnyytit kylmän hunajalla, viinietikalla, pestokastikkeella ja suolalla maustetun luonnonjogurttikastikkeen kanssa.

4 annosta = 8 fillonyyttiä

  • 4 fillotaikina-arkkia
  • 1 rkl öljyä

Täyte

  • 2 raakaa perunaa
  • pala kesäkurpitsaa
  • 1 tomaatti
  • 1 pieni paprika
  • 1 sipuli
  • 50 g herkkusieniä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 1/2 dl kasvislientä
  • 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja viipaloi herkkusienet. Kuullota kasviksia öljyssä ja lisää kasvisliemi.

Hauduta kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää herkkusieniviipaleet ja mausta.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota fillotaikina-arkit esille. Voitele 2 arkkia öljyllä ja aseta öljytyt arkit kuivien arkkien päälle.

Leikkaa arkeista 8 n .12 cm leveää palaa. Irrota palat toisistaan ja käännä ne ristikkäin.

Nosta täytettä ristikon keskelle ja sulje pussiksi.

Kypsennä leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunin alaosassa noin 10 min. tai kunnes pussinsuut ovat kauniin ruskeita.

Tarjoa kylmän hunajalla, viinietikalla, pestokastikkeella ja suolalla maustetun luonnonjogurttikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!