Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kreetalainen kesäkurpitsapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Toisin kuin tavallinen piirakkataikina, filotaikina on lähes rasvaton ja erittäin kevyt. Se ostetaan valmiina, joko tuoreena tai pakastettuna. Kesäkurpitsat ovat parhaimmillaan loppukesästä sekä syksyllä.

Neljälle

  • 1 pkt filotaikinaa à 670 g (6 arkkia)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 450 g kesäkurpitsaa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 1 iso peruna
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl kevytmaitoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan ja koverra pois siemenet. Viipaloi kesäkurpitsa, laita viipaleet lävikköön ja ripottele päälle suolaa. Ota filotaikina pakkasesta ja kääri auki. Penslaa piirasvuoka öljyllä. Vuoraa vuoka filotaikinalla.

2. Kuori peruna ja viipaloi se hyvin ohuesti. Lado viipaleet vuoan pohjalle. Purista kesäkurpitsaviipaleista ylimääräinen neste ja lado viipaleet perunoiden päälle. Murusta fetajuusto päälle. Vatkaa munat ja maito, purista mukaan valkosipuli ja mausta pippurilla ja timjamilla.

3. Kaada munamaito vuokaan. Leikkaa pois ylimääräinen filotaikina vuoan reunoilta. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin alatasolla n. 45 minuuttia kunnes täyte on jähmettynyt.

Tuoreimmat aiheesta

Filo