Parsaa filotaikinassa
Tämä on hauska alkuruoka, jonka voit valmistella etukäteen ja vain kypsentää uunissa juuri ennen vieraiden saapumista.
Neljälle
- 2 nippua vihreää parsaa
- 4 arkkia filotaikinaa
- 1 vatkattu kananmuna
- ½ dl viipaloituja hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista parsat. Kaulitse filotaikina ja leikkaa paloja, jotka ulottuvat parsoja noin puoliväliin, ja jotka ulottuvat puolikkaan parsanipun ympärille +5 cm. Kääri parsat taikinarulliin ja kiinnitä vatkatulla munalla. Painele pohjat tasaisiksi, niin että parsat seisovat tukevasti pystyssä tarjoillessa.
2. Laita parsakääröt makaamaan sauma alaspäin voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Penslaa taikina lopulla kananmunalla ja ripottele päälle pähkinöitä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan.
3. Laita vuoka uuniin n. 20 minuutiksi. Tarjoile rullat seisaaltaan joululyhteen tapaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku