Parsaa filotaikinassa

Tämä on hauska alkuruoka, jonka voit valmistella etukäteen ja vain kypsentää uunissa juuri ennen vieraiden saapumista.

Neljälle

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 4 arkkia filotaikinaa
  • 1 vatkattu kananmuna
  • ½ dl viipaloituja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista parsat. Kaulitse filotaikina ja leikkaa paloja, jotka ulottuvat parsoja noin puoliväliin, ja jotka ulottuvat puolikkaan parsanipun ympärille +5 cm. Kääri parsat taikinarulliin ja kiinnitä vatkatulla munalla. Painele pohjat tasaisiksi, niin että parsat seisovat tukevasti pystyssä tarjoillessa.

2. Laita parsakääröt makaamaan sauma alaspäin voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Penslaa taikina lopulla kananmunalla ja ripottele päälle pähkinöitä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan.

3. Laita vuoka uuniin n. 20 minuutiksi. Tarjoile rullat seisaaltaan joululyhteen tapaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!