Lohinyyttejä ja duchesseperunoita

Pienet paketit ovat aina mukavia yllätyksiä. Erityisesti, jos niissä on näin maukas sisältö: lohta: tuorejuustoa ja ruohosipulia.

4 annosta

  • 4 lohifileetä. à 60g
  • 1 paketti valmista voitaikinaa
  • kananmunaa voiteluun
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 250 g pinaattia
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Duchesseperunat

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Silppua ruohosipuli ja sekoita se tuorejuuston ja sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä pinaatti ja huuhdo kylmällä vedellä. Kuullota pinaatti voissa sipulin kanssa.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli voitaikina ja jaa neljään osaan. Pane pinaattia taikinapalan päälle alimmas ja sen päälle lohiviipale. Päällystä lohi tuorejuustolla. Taita taikina paketiksi ja aseta sauma alaspäin leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Vatkaa kananmuna ja sivele sillä paketit. Paista uunissa noin 15 minuutin ajan.

3. Duchesseperunat: Keitä perunat hyvin ja anna höyryn laskeutua. Purista perunat puristimella, lisää munankeltuainen, öljy ja mausteet ja sekoita hyvin. Pursota uuninpellillä olevalle leivinpaperille. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa lohinyyttien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.