Maa-artisokkaa ja herkkusieniä
Maa-artisokat ovat syksyinen herkku. Tässä ne tarjoillaan keitossa ruskistettujen herkkusienten kera. Älä kuitenkaan anna artisokkien maata kuorittuina liian kauan, silloin ne tummuvat. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyväksi avuksi keiton valmistamisessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g maa-artisokkia
- 1 pieni purjo, vain valkoinen osa
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- ½-1 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 150 g tuoreita herkkusieniä
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhdo maa-artisokat. Jos artisokat ovat isoja, leikkaa ne paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo ja leikkaa valkoinen osa 3 cm pituisiksi paloiksi. Keitä artisokat ja purjo pehmeiksi ½ litrassa vettä. Sekoita pyreeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, kaada takaisin kattilaan.
2. Lisää loput vedestä sekä liemikuutiot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kerma. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Pidä keitto lämpimänä.
3. Viipaloi herkkusienet ohuesti, ruskista ne kevyesti voissa. Kaada keitto lämpimille lautasille ja asettele ruskistetut sieniviipaleet koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku