Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maa-artisokkaa ja herkkusieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maa-artisokat ovat syksyinen herkku. Tässä ne tarjoillaan keitossa ruskistettujen herkkusienten kera. Älä kuitenkaan anna artisokkien maata kuorittuina liian kauan, silloin ne tummuvat. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyväksi avuksi keiton valmistamisessa.

Neljälle

  • 600 g maa-artisokkia
  • 1 pieni purjo, vain valkoinen osa
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • ½-1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja huuhdo maa-artisokat. Jos artisokat ovat isoja, leikkaa ne paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo ja leikkaa valkoinen osa 3 cm pituisiksi paloiksi. Keitä artisokat ja purjo pehmeiksi ½ litrassa vettä. Sekoita pyreeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, kaada takaisin kattilaan.

2. Lisää loput vedestä sekä liemikuutiot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kerma. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Pidä keitto lämpimänä.

3. Viipaloi herkkusienet ohuesti, ruskista ne kevyesti voissa. Kaada keitto lämpimille lautasille ja asettele ruskistetut sieniviipaleet koristeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Maa-artisokkakeitto