Mantelivoilla maustettua maa-artisokkaa
Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!
Ainekset
- 8 maa-artisokkaa
- 50 g mantelia
- 100 g voita
- rypsiöljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Harjaa artisokat puhtaiksi, laita ne kattilaan suolalla maustettuun veteen ja keitä lähes kypsiksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja leikkaa puoliksi. Paista öljyssä, kunnes ne saavat väriä, ja laita lopuksi uunivuokaan ja paista uunissa 150 asteessa 10 minuuttia.
Laita voi pannulle ja ota siihen väriä koko ajan sekoittaen. Kun voi alkaa ruskistua ja tuoksua pähkinäiseltä, siivilöi se kylmään kulhoon.
Paahda mantelit pannussa kullanruskeiksi ja jäähdytä. Rouhi mantelit, sekoita voihin ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada mantelivoi artisokkien päälle ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka